Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ασφαλιστική κάλυψη από ληστείες προσφέρουν οι τράπεζες

Την ασφάλιση των πελατών τους από ληστείες θα αρχίσουν να λανσάρουν οι τράπεζες προσφέροντας τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα που θα τους καλύπτουν και θα τους αποζημιώνουν από κρούσματα ληστειών.
 
Η φιλοσοφία του νέου ασφαλιστικού προϊόντος για την Ελλάδα είναι σχεδιασμένο με βάση το γεγονός οτι στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς η εγκληματικότητα.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Capital.gr  μέσω της κάλυψης αυτή  δηλώντας μέσα σε 48 ώρες το συμβάν στην τράπεζα και με την αντίστοιχη γραπτή δήλωση προς την αστυνομία, ο πελάτης θα μπορεί να αποζημιώνεται από την τράπεζά του.

Το νέο προϊόν ξεκίνησε από τη Citibank και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες. Βασίζεται στη συνεργασία τράπεζας και ασφαλιστικής εταιρίας –στην περίπτωση της Citibank πρόκειται για την Chartis– με αποτέλεσμα ένα πρόγραμμα ασφάλισης προσωπικών αντικειμένων με την επωνυμία Safe Wallet και παγκόσμια κάλυψη.

Το σκεπτικό του προγράμματος είναι απλό: ο καθένας μπορεί είτε από προσωπική αμέλεια είτε από κακόβουλη ενέργεια τρίτων να χάσει πορτοφόλι, κλειδιά, ταυτότητα, δίπλωμα, κινητό... χάνοντας τη γη κάτω από τα πόδια του. Εναντι μίας προμήθειας μόλις 30 ευρώ που καταβάλλεται στην τράπεζα ετησίως ή 15 ευρώ ανά εξάμηνο, ο πελάτης μπορεί να αποζημιωθεί από την τράπεζα για την περίπτωση απλής απώλειας κλειδιών μέχρι κλοπή του πορτοφολιού του και χρήσης προσωπικών του αντικειμένων (π.χ. καρτών).

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου