Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ασφαλιστικές: Ανοιγμα προς δημόσια νοσοκομεία

Ανοιγμα προς τα Δημόσια Νοσοκομεία ετοιμάζουν να πραγματοποιήσουν τον Σεπτέμβριο ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να πετύχουν συμφωνίες με τις οποίες θα αναλάβουν την χρηματοδότηση και συντήρηση ειδικών μονάδων και κλινικών υψηλής ξενοδοχειακής υποδομής μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία έναντι του δικαιώματος να τις χρησιμοποιούν ως μονάδες εκτάκτων αναγκών αλλά και ως εναλλακτικές επιλογές νοσοκομειακής περίθαλψης υψηλής κατηγορίας (τουλάχιστον Β' τάξεως) για τους πελάτες τους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόσφατος νόμος δίνει το δικαίωμα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να διαχειρίζονται προς όφελος τα διάφορα τμήματα - κλινικές. Στην εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που δίνει ο νέος νόμος για την διαχείριση κλινικών (θαλάμων) και μηχανημάτων στα Δημόσια Νοσοκομεία έναντι τιμήματος προσανατολίζονται ήδη οι εγχώριες ασφαλιστικές. 


Οι πρώτες επαφές με τις διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν ήδη γίνει και μέσα στον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν εξελίξεις και συμφωνίες

To δικαίωμα συνεργασιών με τα Δημόσια Νοσοκομεία, το διεκδικούσαν τα τελευταία 6 χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρείες μέσω των επαφών της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με το υπουργείο Υγείας αλλά για διαφόρους λόγους, οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Υγείας είχαν φρενάρει τις εξελίξεις.

Δαπάνες 

Τώρα και κάτω και από την πίεση της Τρόικας για μείωση των τεράστιων δαπανών της νοσοκομειακής περίθαλψης, η κυβέρνηση προχώρησε τον προηγούμενο μήνα στην ψήφιση του νόμου που δίνει την δυνατότητα για καλύτερη εκμετάλλευση των νοσοκομειακών χώρων και εργαστηρίων απ' όπου θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα έξοδα λειτουργίας.

Για τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες η επιλογή επίλεκτων δημόσιων μονάδων ουσιαστικά αποτελεί αφ' ενός μία εξαιρετική επιλογή με την οποία θα μπορούν αφ' ενός να εξυπηρετούν τους πελάτες χαμηλότερων ασφαλίστρων, να έχουν άμεση ανταπόκριση για τις έκτακτες ανάγκες των πελατών τους και ταυτόχρονα να κάνουν άνοιγμα και στον ευρύτερο ιατρικό κόσμο και στα πελατολόγιά τους αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά οι σχέσεις Ασφαλιστικών με τις Ιδιωτικές Κλινικές ήταν σχέσεις «αγάπης-μίσους» αφού και οι μεν εξαρτώνταν από την ξενοδοχειακή υποδομή των ιδιωτικών κλινικών και οι δε από την πελατεία τους. 

Στην πλειονότητά τους οι διοικήσεις των ασφαλιστικών καταλογίζουν υπέρμετρες χρεώσεις στις διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις, σε αμοιβές γιατρών και νοσήλεια.

Πηγή: Hμερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου