Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τα «βερεσέδια» προκαλούν προβλήματα ρευστότητας στις ασφαλιστικές

Σε μείζον ζήτημα για την ασφαλιστική αγορά εξελίσσεται το θέμα της είσπραξης των ασφαλίστρων από τα δίκτυα των ασφαλιστικών εταιριών, ενώ τόσο η Εποπτική Αρχή ( ΕπΕΙΑ) όσο και οι ασφαλιστικές αναζητούν λύσεις για να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης των ασφαλίστρων από τα δίκτυα, αλλά και η εφαρμογή της απευθείας πληρωμής των ασφαλίστρων στις εταιρίες. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη πολλές διοικήσεις εταιριών πιέζουν να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται στις συμβάσεις για την απόδοση των ασφαλίστρων από τα δίκτυα  προσφέροντας σχεδόν δίμηνη  προθεσμία. Με στοιχεία που επικαλείται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών οι ανείσπρακτες οφειλές αυξήθηκαν στο τέλος του 2009 κατά 10,8% σε σχέση με το 2008.

Όμως συνολικά οι σχέσεις ασφαλιστικών εταιριών - δικτύων αναμένεται να αλλάξουν ριζικά μέσα στο επόμενο διάστημα καθώς η Επιτροπή Εποπτείας Ασφαλιστικών Εταιριών έχει θέσει σε διαβούλευση κανονιστική διάταξη που θα υποχρεώνει τις ασφαλιστικές να κάνουν απευθείας την είσπραξη των ασφαλίστρων. Όσες δε εταιρίες δεν υιοθετήσουν αυτή  την  πρακτική  θα πρέπει το αιτιολογούν  μέσω της Πολιτικής Πρόσκτησης Εργασιών που θα πρέπει να καταρτίζουν κάθε χρόνο και στη συνέχεια να υποβάλλουν στην εποπτική αρχή. 

Πηγή: Asfalisinet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου