Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ενίσχυση κεφαλαιακής επάρκειας για την Ελληνική Τράπεζα


H Ελληνική Τράπεζα αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες απαιτήσεις και τις ραγδαίες εξελίξεις καθώς και ευκαιρίες προχωρεί στη περαιτέρω ενδυνάμωση της ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας. 



Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου, εγκρίθηκε η έκδοση Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου αόριστης διάρκειας ύψους μέχρι €150 εκατ., τα οποία κατατάσσονται στο πρωτοβάθμιο κεφάλαιο. 



Ειδικά, τα Μη Σωρευτικά Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου θα προσφερθούν στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας με αναλογία €2 Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου για κάθε 5 μετοχές της Τράπεζας. Με βάση την αναλογία αυτή θα προσφερθούν κατά προτεραιότητα μέχρι €123.197.527 προς τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας. Τα υπόλοιπα €26.802.473 θα προσφερθούν στο ευρύ κοινό. 



Τα Μη Σωρευτικά Μετατρέψιμα Αξιόγραφα θα φέρουν σταθερό ετήσιο επιτόκιο 6,25%, πληρωτέο σε τριμηνιαία βάση, θα μπορούν να μετατραπούν κατ’ επιλογή του κατόχου τους σε συνήθεις μετοχές της Τράπεζας κατά το δεύτερο μέχρι το δέκατο έτος της έκδοσής τους. 



Μιλώντας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση, ο Πρόεδρος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ανδρέας Παναγιώτου αναφέρθηκε στην οικονομική ευρωστία, στην ικανοποιητική ρευστότητα, στην ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας, καθώς και στην κερδοφόρο πορεία του Ομίλου. 



Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Μάκης Κεραυνός στη δική του ομιλία επεσήμανε ότι η Ελληνική Τράπεζα μπορεί να διαβλέπει και να αναλύει έγκαιρα τους κινδύνους, να συντηρεί και να δημιουργεί ισχυρούς ποιοτικούς δείκτες που συγκρίνονται ευνοϊκά όχι μόνο με τους δείκτες των άλλων κυπριακών τραπεζών αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προστατεύει τους μετόχους και την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας.

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου