Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Aσφαλιστές της AIG αποζημιώνουν τον πρώην CEO!

O πρώην «αιώνιος» CEO της AIG Maurice «Hank» Greenberg, μαζί με τον πρώην CFO Howard Smith θα λάβουν $60 εκ. από ασφαλιστές της AIG, ως αποζημίωση για νομικά και άλλα έξοδα.

Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος συμβιβασμού σε δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε ομάδα επενδυτών της AIG, κατηγορώντας περί τα 20 πρώην ασφαλιστικά στελέχη της για κακοδιαχείριση και είσπραξη ανάρμοστα υψηλών μπόνους

Εκτός από το ποσό αυτό, οι ασφαλιστές της AIG θα πληρώσουν και άλλα $90 εκ. κατευθείαν στην AIG –σημειώνεται ότι οι επενδυτές προχώρησαν στις μηνύσεις εκ μέρους της AIG.
 
Διευκρινίζεται ότι ο διακανονισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη δικαστική αναμέτρηση μεταξύ Greenberg, Smith και AIG, για την επίλυση της οποίας η AIG τον Νοέμβριο του 2009 συμφώνησε να καταβάλει και πάλι στον ίδιο και στον πρώην CFO συνολικά $150 εκ. για δικαστικά έξοδα.

H AIG είχε ασφάλεια $200 εκ. για διευθυντές και ασφαλιστές. Κανένα από τα παραπάνω ποσά δεν πρόκειται να δοθούν στους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, πριν από έξι εβδομάδες, η AIG συμφώνησε να καταβάλει $725 εκατ. μετά από αγωγή εναντίον της από ομάδα μετόχων υπό τον Εισαγγελέα του Οχάιο Richard Cordray, o oποίος την κατηγόρησε για λογιστικές απάτες και προσπάθεια χειραγώγησης της τιμής της μετοχής της. Παρόμοια εκδίκαση περιμένει σύντομα την AIG και σε δικαστήριο του Μανχάταν.

Πηγή: Ιnsurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου