Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΗΠΑ: 131.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Ιούλιο

Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας. «Η αμερικανική οικονομία δεν θα ξαναπέσει σε ύφεση», δηλώνει σύμβουλος του Ομπάμα.
 
Η αμερικανική οικονομία δεν θα ξαναπέσει σε ύφεση, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, η Κριστίνα Ρόμερ, η πρόεδρος των οικονομικών συμβούλων του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη δημοσιοποίηση από το υπουργείο Εργασίας στοιχείων για μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας τον Ιούλιο από αυτό που προβλεπόταν.

«Δεν φοβόμαστε μια εκ νέου βύθιση της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση», δήλωσε η Ρόμερ στο δίκτυο MSNBC.

Στις ΗΠΑ χάθηκαν 131.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, δηλαδή πολύ περισσότερες από αυτό που προβλεπόταν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας, τα οποία δείχνουν παράλληλα το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει σταθερό στο 9,5%.

Αντί για τις 131.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν, οι αναλυτές περίμεναν απώλεια 87.000 για τον προηγούμενο μήνα.

Οι απώλειες αυτές θέσεων εργασίας αφορούν στο δημόσιο τομέα, καθώς δεν ανανεώνονται οι προσωρινές συμβάσεις εργασίας συνολικά 143.000 ατόμων.

Στον ιδιωτικό τομέα δημιουργήθηκαν 71.000 θέσεις εργασίας, προσθέτει στην έκθεσή του το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για 2,3 φορές περισσότερες θέσεις εργασίας από τον προηγούμενο μήνα, αλλά λιγότερες και πάλι από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές, δηλαδή 83.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, παρά τα άσχημα στοιχεία για τον Ιούλιο, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 9,5%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ανέβει στο 9,6%.

Το υπουργείο αναθεώρησε εξάλλου τα στοιχεία που αφορούν τον Ιούνιο. Ο μήνας αυτός ήταν πολύ χειρότερος από αυτό που προβλεπόταν, καθώς χάθηκαν 221.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς του υπουργείου.

Η Κριστίνα Ρόμερ ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπει τη θέση της στις 3 Σεπτεμβρίου για να επιστρέψει στη διδασκαλία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου