Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Οδηγοί βυτιοφόρων: Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση των οδηγών φορτηγών με τη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, που θα κρίνει και το μέλλον των κινητοποιήσεων
  
Οι απεργοί, ωστόσο, δηλώνουν αμετακίνητοι στην απόφασή τους για συνέχιση της κινητοποίησης που «στέγνωσε» από καύσιμα την αγορά και η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Νέα πρόταση του υπουργείου, όπως διατυπώθηκε το βράδυ της Τρίτης, δια στόματος γγ, είναι η παραχώρηση στους βυτιοφορείς μίας δεύτερης άδειας για κάθε μία που ήδη έχουν. Έτσι, η αξία της υπάρχουσας άδειας θα αυξηθεί και θα προσμετράται στο εξής στο μετοχικό κεφάλαιο των μεταφορικών εταιρειών, που πρόκειται να συσταθούν.


Σκόπελο, πάντως, για την κυβέρνηση αποτελεί η συμμετοχή στην απεργία που εξήγγειλαν χθες βράδυ και οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών.

Οι βενζινοπώλες, από την πλευρά τους, κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας τους, αποφάσισαν να εξαντλήσουν τα περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση. Πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων δεν αποκλείει κινητοποιήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη του διαλόγου.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης, απόψε και άρσης των παροχών που προβλέπονται για τους βυτιοφορείς σε περίπτωση που δεν τερματιστούν οι κινητοποιήσεις.

Η αγορά, πάντως, "στεγνώνει" μέρα με την μέρα και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, γεγονός που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων. Επιδεινωμένη εμφανίζεται η κατάσταση και μετά την παρεμπόδιση, από απεργούς, των βυτιοφόρων ιδιωτικών εταιριών να παραλάβουν καύσιμα από τα διυλιστήρια.

Στη Θεσσαλονίκη, εντολή για σχηματισμό δικογραφιών, σε βάρος ατόμων, που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιριών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια της πόλης, έδωσε χθες το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής.

Πηγή: Kέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου