Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Εθνική ΑΕΓΑ – Θωρακίζει την εισπρακτική της Πολιτική

Όταν εισπράττουμε παράπονα από πράκτορες οτι «χάλασε» η «Εθνική» και ρωτάμε γιατί, και μας λένε ότι αγρίεψε και δεν δέχεται καμία αναβολή στις αποδόσεις των ασφαλίστρων πέραν της διορίας που δίνει, καταλαβαίνουμε, ότι η ηγεσία της αποφάσισε να περιμαζέψει λίγο την κατάσταση.   

Αυτή ειναι μια γενναία απόφαση της νέας Διοίκησης της Εθνικής, η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε το συμμάζεμα της παρολίγον ασυδοσίας που είχε αρχίσει να καθιερώνεται στις εισπράξεις. Αυτό δεν αρκεί, ωστόσο, παρατήρησε ένας παράγοντας του κλάδου, γιατί συνεχίζει και προσελκύει χαρτοφυλάκια «δέντρα» δηλαδή πολλών μικρών που υποβάλλονται κάτω από ένα πρακτορείο, για να φτάσουν τις υψηλές προμήθειες.  

Αυτή η πρακτική  δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις υπόλοιπες εταιρείες που ψάχνουν να βρουν τρόπους να μειώσουν τις τεράστιες αυτές προμήθειες οι οποίες, από όποια πλευρά και αν τις εξετάσει κανείς, είναι προκλητικές.

Υπενθυμίζουμε  ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική, διεκπεραιώνεται με μια απλή διαδικασία η οποία τις κοστίζει το 22% των ακαθάριστων εσόδων της,  οι ζημιές της είναι δεδομένες,  αυξάνονται και σωρεύονται  γεωμετρικά χρόνο με το χρόνο έχοντας δημιουργήσει ένα τεράστιο έλλειμμα αποθεμάτων που υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και που φυσικά απειλεί έναν ολόκληρο κλάδο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και κανένας δεν μπορεί να χρηματοδοτεί ισόβια ζημιογόνες καταστάσεις αυτού του μεγέθους. 

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου