Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Νέα μήνυση στη Ρόδο για υπεξαίρεση κατά πρώην προϊστάμενου ασφαλιστικής

Η μήνυση στρέφεται και κατά της ασφαλιστικής

Δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προχθές στη Ρόδο κατά πρώην προϊσταμένου ασφαλιστικής εταιρίας σε υποκατάστημα της περιοχής , σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή» από 55χρονο κάτοικο Αρχάγγελου και για το ποσό των 220.000 ευρώ. 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η  μήνυση είναι για απάτη και υπεξαίρεση και στρέφεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κατά του πρώην προϊσταμένου ασφαλιστικής εταιρίας  σε υποκατάστημα της Ρόδου, κατά των μελών της οικογενείας του και κατά της ασφαλιστικής εταιρίας.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Ροδιακή, για την δεύτερη μήνυση κατά του ασφαλιστή. Σύμφωνα με τον μηνυτή ο ασφαλιστής από το 2004 έως και πέρυσι αναλάμβανε να επενδύσει τα χρήματα του ίδιου και της οικογενείας του. Τα χρήματα –οπως ισχυριζόταν ότι τους δήλωνε- επρόκειτο να τα αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια ή και ομόλογα από τα οποία θα είχαν αυξημένο ποσοστό κέρδους έως 17%

Ως αποδείξεις, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ροδιακής , ελάμβανε, ο μηνυτής , από τον ασφαλιστή παραστατικά και αιτήσεις οι οποίες ωστόσο δεν είχαν κάποια σφραγίδα η υπογραφή της εταιρίας που να διασφαλίζει την εγκυρότητα.

Όταν όπως αναφέρει στην μήνυση ζήτησε κάποια έγγραφα που να αποδεικνύουν την επενδυτική του ενέργεια για λογαριασμό του , αυτός ισχυρίστηκε ότι καθυστερούν από την εταιρία και μάλιστα του πήρε κάποια από τα παραστατικά να τα αντικαταστήσει με άλλα.

Σύμφωνα με την Ροδιακή και τον δικηγόρο του  μηνυτή η μήνυση στρέφεται και κατά της ασφαλιστικής, στην οποία όλα αυτά τα χρόνια ο μηνυoμένος εργαζόταν ως διευθυντής , θεωρώντας ότι γνώριζε τις «δραστηριότητες» του υπαλλήλου της και στελέχους της, λόγω των μεγάλων χρηματικών ποσών που διαχειριζόταν και του μεγάλου αριθμού των πελατών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η ασφαλιστική εταιρία έχει προσφύγει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην επιτροπή καταπολέμησης του «μαύρου» χρήματος, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και στην Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ , κατά του πρώην στελέχους της.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου