Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση της CEA στους G-20 για διαχωρισμό μεταξύ Τραπεζών, Ασφαλιστικών


Την αναγνώριση των διαφορών μεταξύ ασφαλιστικών και τραπεζών στα επιχειρηματικά μοντέλα και στο προφίλ κινδύνου επισημαίνει η CEA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφαλίσεων και Ομοσπονδία Αντασφάλισης) με υποβολή έκθεσης προς τους G-20 στα πλαίσια της συνόδου που γίνεται στις 26 και 27 Ιουνίου , με θέμα σχεδιασμός νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. 
 
Στην έκθεσή της, η CEA προειδοποιεί για τον κίνδυνο από την εφαρμογή κανονιστικών λύσεων που αναπτύχθηκαν για τον τραπεζικό τομέα στην ασφάλιση. Υποστηρίζει οτι το επιχειρηματικό μοντέλο και το προφίλ κινδύνου των ασφαλιστικών εταιρειών καθιστούν ακατάλληλη την εφαρμογή ρυθμιστικών δράσεων, που εστιάζονται κυρίως στον τραπεζικό τομέα, στο σύνολο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.



Ο πρόεδρος της CEA Tommy Persson, δήλωσε: «Η G-20 είναι πρωτοπόρος στις σημαντικές προσπάθειες για το συντονισμό και την ενίσχυση της ρύθμισης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.» Προτρέπει τους ηγέτες της G-20  να αναγνωρίσουν ότι η ασφάλιση είναι μια μοναδική και ξεχωριστή. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ρυθμιστικά πλαίσια προσαρμοσμένα σε κάθε μία από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί ότι οι χρηματοοικονομικοί φορείς  συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο της «συμπεριφοράς αγέλης», στην οποία όλοι οι φορείς των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συμπεριφέρονται κατά τον ίδιο τρόπο.Αυτό θα μείωνε  δυνητικά τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η ασφάλιση στην παγκόσμια οικονομία.

Η έκθεση της CEA, περιλαμβάνει 12 συστάσεις - τρόπους για ενίσχυση των ρυθμιστικών και εποπτικών πλαισίων για τις ασφαλιστικές .

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης (αγγλικά) εδώ

Πηγή: Asfalisinet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου