Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σε διαπραγμάτευση θεραπευτήρια και ασφαλιστικές εταιρείες

Στην απορρόφηση του ΦΠΑ 11% που επιβάλλεται από σήμερα στις υπηρεσίες των νοσοκομείων, συμφώνησαν ήδη ορισμένα από τα μεγάλα νοσηλευτήρια της χώρας, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών που θα πλήξει περαιτέρω τα έσοδα του κλάδου.

Εκτός από τον όμιλο του Υγεία που ανακοίνωσε επισήμως την απορρόφηση του ΦΠΑ, σε ανάλογη πολιτική προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα μεγάλα νοσηλευτήρια, μεταξύ των οποίων το
Metropolitan, αλλά και ο όμιλος του Ιατρικού.

Η πολιτική που θα ακολουθήσουν τόσο τα νοσηλευτήρια όσο  και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα της χώρας, αποτελεί αντικείμενο των συζητήσεων που διεξάγουν οι διοικήσεις τους στο πλαίσιο των συμφωνιών που συνάπτουν με κάθε ασφαλιστική εταιρεία ξεχωριστά. 


Σίγουρο ωστόσο θεωρείται ότι οι αποφάσεις των μεγάλων νοσηλευτηρίων θα επηρεάσουν το σύνολο του κλάδου στο πλαίσιο του έντονου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται, αλλά και της πτώσης των εσόδων και τη μείωση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της ιδιωτικής υγείας από τα νοικοκυριά.


Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες πρωτοστατούν από την πλευρά τους στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών, αξιοποιώντας ως διαπραγματευτικό χαρτί τη διοχέτευση σημαντικής πελατείας στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, που εξαρτά σημαντικό μέρος των εσόδων από τις συνεργασίες που συνάπτει με τον κλάδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.


Η προσπάθεια των ασφαλιστικών εταιρειών, βρίσκει σύμμαχο στην ισχυρή ζήτηση για τα νοσοκομειακά προγράμματα, που αναδεικνύονται στην παρούσα φάση ως μοχλός ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς.


Τα στοιχεία από τις εταιρείες φέρνουν τον κλάδο των νοσοκομειακών προγραμμάτων να καθοδηγεί την αύξηση των εργασιών, παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος από την πλευρά των νοικοκυριών. 


Η συγκράτηση του νοσοκομειακού κόστους, αποτελεί άλλωστε ζητούμενο για τον ασφαλιστικό κλάδο, που βλέπει τα τελευταία χρόνια τις δαπάνες των νοσοκομειακών προγραμμάτων να αυξάνονται γεωμετρικά.

Πηγή: Insuranceworld 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου