Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αποχώρηση της ΠΟΑΠ από εκδήλωση του ΠΣΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων αποχώρησε απο την  εκδήλωση για τη βράβευση των Κορυφαίων Συμβούλων που διοργανώθηκε από τον ΠΣΑΣ στις 7 Ιουνίου, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της  δεν αναφέρθηκε η παρουσία της ομοσπονδίας στην εκδήλωση αλλά και λόγω του μνημονίου για την ίδρυση Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος, καθώς και τη δήλωση ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΠ είναι η ακόλουθη:  

“Την 7/6/2010 η Ομοσπονδία μας κλήθηκε μεταξύ άλλων Σωματείων και Φορέων στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ) στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου και βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι της χώρας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συνέβησαν τρία χαρακτηριστικά γεγονότα, τα οποία ανάγκασαν την Ομοσπονδία μας, η οποία παρευρισκόταν εκεί δια του Προέδρου & άλλων τριών μελών του Δ.Σ., να αποχωρήσει.

Το πρώτο ήταν η μη αναφορά στην παρουσία της Ομοσπονδίας μας.

Το δεύτερο ήταν η κυκλοφορία ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ έξι Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την ίδρυση Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος.

Το τρίτο γεγονός ήταν η δήλωση ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Ταυτόχρονα κλήθηκαν οι επικεφαλής των παρευρισκόμενων Σωματείων να υπογράψουν το μνημόνιο με ρητή αναφορά της ιδιότητας όλων.  Όπως φάνηκε, από αυτούς κάποιοι είχαν την ιδιότητα Ασφαλιστικού Πράκτορα.
 
Επειδή η ταυτόχρονη συνεύρεση των παραπάνω τριών χαρακτηριστικών γεγονότων δεν θεωρούμε ότι είναι σύμπτωση και για την αποκατάσταση των πραγμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να αποσαφηνίσουμε τα παρακάτω.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων ιδρύθηκε και λειτουργεί με καταλυτική παρουσία από το 1983. 

Ήδη με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης έχει προχωρήσει στην τροποποίηση του Καταστατικού της, όπου εκτός των άλλων η επωνυμία της έχει τροποποιηθεί σε «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ» και περιλαμβάνει όλους τους ανεξάρτητους απασχολούμενους στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ( Ασφαλιστικούς Συμβούλους – Πράκτορες – Μεσίτες ).

Για την έγκριση των τροποποιήσεων αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου.Είναι γνωστοί οι αγώνες της Ομοσπονδίας, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, για την διαφύλαξη και προάσπιση των επαγγελματικών, και όχι μόνο, συμφερόντων των απασχολούμενων στην Ασφάλιση στην Ελλάδα.

Άλλωστε είναι η μοναδική σήμερα υφιστάμενη Ομοσπονδία στον χώρο των Διαμεσολαβούντων.Με αφορμή τα παραπάνω, καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πυκνώσουν τις γραμμές της Ομοσπονδίας μας, πολύ περισσότερο τώρα που με τις συνεχείς εξελίξεις στον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, και όχι μόνο, είναι επιτακτική η ανάγκη συσπείρωσης.
 
Στα πλαίσια αυτά πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα και να εξοβελισθεί κάθε προσπάθεια διάσπασης”.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου