Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ασφαλιστές που κουβαλάνε νερό με το κόσκινο σε πηγάδια δίχως πάτο

Μόλις διάβασα ένα σχόλιο του Δημήτρη (Δ.Κ.) στο θέμα "Eρχονται Αγωγές?" που υπογράφει ο Μεσίτης Γιώργος Κουτίνας. Είναι ένα ενδιαφέρον σχόλιο για το οποίο άλλοι θα συμφωνήσουν και άλλοι θα διαφωνήσουν. Χρήσιμο όμως είναι να δούμε τις απόψεις του:

To σχόλιο του Δ.Κ. επί του θέματος:

"Φανταστείτε, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Σαχινίδη, τι θα σημαίνει αυτό για τους ασφαλισμένους που θα δουν τις αποταμιεύσεις τους (φορολογημένες, δεδουλευμένες ), να υφίστανται μια βάναυση αναδιάρθρωση προς όφελος ποιών τελικά?

Στοιχεία σαφή και καταγεγραμμένα υπάρχουν, όσον αφορά στην ευθύνη του δημοσίου, αλλά θα έλεγα και των διαμεσολαβητών, που τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, με επίταση το 2009, "πουλούσαν" με δική τους παραίνεση και επιμονή, συμβόλαια ζωής, εφάπαξ καταβολής, χαντακώνοντας τον πελάτη, που ανυποψίαστος, εμπιστευόταν τον εκπρόσωπο της εταιρείας..


Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πελάτες, υποψιασμένοι από ..κάποια.. δημοσιεύματα εξέφραζαν την αμφιβολία τους και ζητούσαν διευκρινίσεις, για τυχόν ελλειμματικά αποθεματικά.


Σ’ αυτό το σημείο είναι η μεγάλη ευθύνη των ασφαλιστών.
 
Ότι επέμεναν, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, ότι σε οικονομική κρίση, οι καταθέσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες είναι πιο σίγουρες από ότι στις τράπεζες, και ότι το δημόσιο εγγυάται και ελέγχει κλπ.


Καθόλου βέβαιο όμως δεν είναι, και αυτό είναι το θέμα, ότι δεν γνώριζαν.


Γνώριζαν πολύ καλά τα οικονομικά στοιχεία, αλλά ΔΕΝ ΑΝΕΜΕΝΑΝ οι πιο καλόπιστοι, την κατάληξη αυτή.


Όμως, αυτό είναι που τους επιβαρύνει και τους καθιστά υπεύθυνους.


Ότι θα έπρεπε να είναι επιφυλακτικοί και να μην εξωθούν τους πελάτες τους σε νέα συμβόλαια, τουλάχιστον μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.


Γιατί το 2009 και δη το β’ εξάμηνο, ήταν όλα στον αέρα.


κάτι που ο μέσος νους, ο μέσος Έλληνας, αν το γνώριζε δε θα έκανε επενδυτικές κινήσεις.


Ο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΑΗΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ..


Γνώμη μου λοιπόν είναι (αλλά και πολλών δικηγόρων), ότι αν μη τι άλλο, η αμέλεια στοιχειοθετείται και με το παραπάνω, προκειμένου να κληθεί ο διαμεσολαβητής σε άμεση αποζημίωση του παθόντος.


ευχαριστώ..
 
Δ.Κ"

Πηγή: Νextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου