Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ: Στα δικαστήρια θα κριθεί το θέμα των αποζημιώσεων

Την οδό της δικαστικής διερεύνησης παίρνει το θέμα της καταβολής των οφειλομένων στους πρώην εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, σε συνέχεια των ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά του Σωματείου Ασφαλισμένων Ομίλου Ασπίς.

Περίπου στα μέσα Ιουλίου, αναμένεται να γίνει η σχετική συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα με τις εμπλεκόμενες πλευρές και να βγει στη συνέχεια η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.


Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους θα καθυστερήσει σύμφωνα με εκτιμήσεις και ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης, για τουλάχιστον ένα τρίμηνο από σήμερα. Να σημειωθεί, ότι για την περίπτωση των οφειλομένων, έχει δοθεί ήδη η έγκριση αποδέσμευσης κεφαλαίων από την πλευρά της
Επ.Ε.Ι.Α. Αφορά δε, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 70% των απαιτήσεων ως έναντι, μέχρι να ξεκαθαρίσει πόσο συμμετέχει το Επικουρικό Κεφάλαιο και πόσο η πλευρά της εκκαθάρισης. Το συνολικό ποσό στη φάση αυτή, εκτιμάται σε λιγότερο από 5 εκατ. ευρώ για τους 350 περίπου εργαζόμενους στην εταιρία.

Οι θέσεις των δύο πλευρών έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί και μένει πλέον η δικαστική οδός για να δώσει τη λύση. Το σίγουρο είναι, ότι πάνω από εννέα μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρίας, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, περνούν δύσκολες ώρες, ενώ πάντα εκκρεμεί η κατάθεση του νομοσχεδίου από τον υφυπουργό κ. Σαχινίδη.  


Σε ότι αφορά τις καταβολές στους 130 περίπου πρώην εργαζόμενους της
Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, η διαδικασία οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, μετά και την απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών, ότι η φορολόγηση των απολαβών θα γίνει με τον νέο τρόπο, καθώς αυτές καταβάλλονται εφέτος και μετά τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Υπενθυμίζουμε, ότι με τις νέες διατάξεις, η φορολόγηση των αποζημιώσεων, ξεκινά από τις 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τους 700 περίπου συνολικά εργαζόμενους στις έξι εταιρείες που έκλεισαν, γύρω στους 300 έχουν βρει μέχρι σήμερα επαγγελματική διέξοδο.

Πηγή: Insuranceworld 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου