Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Έκλεισε η συμφωνία AXA UK – Resolution

Η ΑΧΑ SA, ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος στην Ευρώπη, συμφώνησε τελικά στην πώληση της Μονάδας Ζωής που διατηρούσε στην Μεγάλη Βρετανία, στην Resolution Ltd, έναντι $4.1 δισεκατομμυρίων. 

Η ΑΧΑ μετατοπίζει το ενδιαφέρον της στην Ασία,  όπως διάφορες άλλες Ασφαλιστικές όπως η Prudential, και μειώνει τις δραστηριότητές της στις ανεπτυγμένες αγορές όπως αυτή της Μ. Βρετανίας, για να χρηματοδοτήσει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες Ασιατικές οικονομίες.

Η Resolution θα συγχωνεύσει τη μονάδα που θα εξαγοράσει από την ΑΧΑ με την αντίστοιχη της Friends Provident Plc, την οποία αγόρασε έναντι 1.9 δισεκατομμυρίων λιρών πέρυσι.  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΑΧΑ θα επανατοποθετήσει το Κεφάλαιο που θα λάβει από την Resolution. O Chief Executive Officer Henri de Castries δήλωσε πάντως ότι στην Βρετανία ο Όμιλος θα επικεντρωθεί πλέον στον Κλάδο Διαχείρισης Περιουσίας στον οποίο άλλωστε διαπρέπει .

Περίπου 2,200 υπάλληλοι της ΑΧΑ θα μεταφερθούν στην Resolution, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας. Σκοπός της Resolution, την οποία υποστηρίζουν στρατηγικοί επενδυτές όπως η Aviva Plc και η  Schroders Plc, είναι να αγοράσει συνολικά τέσσερις Εταιρείες, να τις συγχωνεύσει, και να τις ρίξει πάλι στην αγορά για πώληση έως το 2013.

Οι πωλήσεις προγραμμάτων Ζωής και Συντάξεων μειώθηκαν αισθητά στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία δύο χρόνια καθώς οι καταναλωτές αφιέρωσαν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους στην αποπληρωμή χρεών παρά στην αποταμίευση.  Το 2009 η μονάδα Ζωής και Συντάξεων της ΑΧΑ UK παρουσίασε απώλειες 33 εκατ. ευρώ. Το 2008 η Εταιρεία είχε παρουσιάσει κέρδη 257 εκατ. ευρώ. 

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου