Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Νομικά θέματα Αστικής Ευθύνης από Τροχαία Ατυχήματα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης συνδιοργανώνουν Νομική Ημερίδα με θέμα: «Νομικά θέματα Αστικής Ευθύνης από Τροχαία Ατυχήματα -Συγκριτικό Δίκαιο Αποζημιώσεων». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 και ώρα 5.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς).

Στόχος της ημερίδας αυτής είναι η συγκριτική αξιολόγηση των διαφορετικών ευρωπαϊκών ρυθμίσεων και νομολογιακών τάσεων στο εξειδικευμένο αυτό πεδίο του δικαίου προς την κατεύθυνση της επιστημονικής ενημέρωσης και της ανάπτυξης διαλόγου για τη βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα.

Οι εξειδικευμένοι δικηγόροι κ. Arturo Dell’ Isola (ΙΤΑΛΙΑ) και Ovidiu Ciobanu (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) θα αναλύσουν τον τρόπο αντιμετώπισης ενός εικονικού τροχαίου ατυχήματος από τα Δικαστήρια της χώρας τους σε εφαρμογή της αντίστοιχης εθνικής τους νομοθεσίας. Την αντίστοιχη ελληνική δικαστική πρακτική και νομοθεσία θα παρουσιάσει ο κ. Ηλίας Κλάππας, Δικηγόρος, Σύμβουλος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Επιπλέον, ο κ. Γιώργος Τζανής, Δικηγόρος, Πρόεδρος Γ.Δ.Α. και Υποεπιτροπής Νομικών Θεμάτων Κλάδου Αυτοκινήτου Ε.Α.Ε.Ε. θα αναλύσει το Εφαρμοστέο Δίκαιο επί εξωσυμβατικών ενοχών (ROME II)- Κανονισμός Ε.Κ. 864/ 2007. Συντονιστής δε των εισηγήσεων έχει οριστεί ο κ. Αθανάσιος Κρητικός, Αντιπρόεδρος ε.τ. Αρείου Πάγου, ο οποίος θα κάνει και τη συγκριτική επισκόπηση των Νομοθεσιών και της Νομολογίας.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου