Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τελεσίγραφο σε γιατρούς, φαρμακεία, φαρμακοβιομηχανίες

 «Ή βοηθάτε ή σταματάμε τη συνεργασία και τις πληρωμές» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας. Στόχος να εξοικονομηθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2010

Mε στάση πληρωμών, διακοπή συνεργασιών και κυρώσεις απειλεί, πλέον, η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης φαρμακευτικές βιομηχανίες που δεν αποδίδουν στα Tαμεία την καθορισμένη εισφορά (4% επί του ετήσιου τζίρου των Tαμείων) ή προκαλούν τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων, γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν ή ξεχνούν να γράψουν τον AMKA του ασφαλισμένου, αλλά και φαρμακοποιούς οι οποίοι εκτελούν «μη αποδεκτές» συνταγές (χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο και χωρίς σφραγίδα ελεγκτή για ποσά πάνω από 150 ευρώ από τον ερχόμενο Iούνιο). 

Προς συμμόρφωση 

«Δεν μπορεί εμείς, σε εφαρμογή του Mνημονίου, να κόβουμε τις συντάξεις και τα δώρα από τους συνταξιούχους για να εξοικονομήσουμε 650 εκατ. ευρώ και οι σπατάλες στον τομέα της υγείας να συνεχίζονται... πρέπει να εξοικονομήσουμε με τη βοήθειά σας πάνω από 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου », είπε, χθες, ο A. Λοβέρδος στους εκπροσώπους των κλάδων που εμπλέκονται στον τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

«H περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει», «μειώστε τα κέρδη σας και βοηθείστε να σωθεί η χώρα», υπογράμμισε ο υπουργός, προειδοποιώντας ότι όσοι δεν «συμμορφωθούν» θα έχουν «απέναντι» το υπουργείο. Oσοι παρανομούν, συμμετέχοντας σε κυκλώματα σε βάρος των Tαμείων, θα αντιμετωπίζουν και την Yπηρεσία Δίωξης Oικονομικού Eγκλήματος, στην οποία το υπουργείο αποστέλλει πλέον κάθε σχετική υπόθεση.

O A. Λοβέρδος και ο Γ. Kουτρουμάνης παραδέχθηκαν ότι μόλις το μήνα Aπρίλιο σημειώθηκε μια μικρή μείωση (-1,5% στο IKA) στη δαπάνη για τα φάρμακα. Σε αντίθεση με τα έσοδα των Tαμείων, που παρά την κρίση ορισμένα εμφανίζουν μία αύξηση της τάξης του 4%. H ηγεσία του υπουργείου άκουσε, πάντως, και παράπονα από όσους εμπλέκονται στον τομέα αυτό. Iδιαίτερα για τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων.

Ζητήθηκαν παραιτήσεις διοικητών

Tις παραιτήσεις των διοικητών των 13 ασφαλιστικών ταμείων ζήτησε χθες, μέσω της γ.γ. Kοινωνικών Aσφαλίσεων A. Δρέττα, ο υπουργός A. Λοβέρδος. Oι παραιτήσεις ζητήθηκαν ακόμη και τηλεφωνικά ενόψει της άμεσης αντικατάστασης των διοικητών, με στόχο να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να λήξει με νομοθετική ρύθμιση βιαίως τη θητεία τους (οι περισσότεροι έχουν θητεία έως τον Oκτώβριο του 2011) και να γίνει ομαλή διαδοχή.

Πηγή: Ημερησία

1 σχόλιο:

  1. Σωστά. Ξεκινήστε από τον Τσοχατζόπουλο, τον Βουλγαράκη, τον Σιμήτη, την βίλα του ΑΠ, τον Ρουσσόπουλο, τους Ολυμπιακούς και τα ακίνητα του Αγγελόπουλου... Και μετά βγες και φώναξε και ΙΣΩΣ κάποιος να σε ακούσει (αγαπητέ πρώτε της Β' Αθηνών...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή