Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Σχετικά με τις αποζημιώσεις Aσπίς και Commercial Value

Λόγω του γεγονότος ότι στο Νομό Χανίων υπήρξαν αρκετοί ασφαλισμένοι στις Εταιρείες( Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ , και Commercal Value), των οποίων οι άδειες έχουν ανακληθεί από την ΕΠΕΙΑ εδώ και αρκετούς μήνες, οι καταναλωτές ζητούν την μεσολάβηση της Ένωσης Καταναλωτών Χανίων για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, επίσης ρωτούν εάν θα μπορέσουν να τα διεκδικήσουν μέσω του νεοσυσταθέντος Συλλόγου. 

Με αφορμή αυτές τις διεκδικήσεις, η Ένωση ενημερώνει κάθε ασφαλισμένο των υπό εκκαθάριση Εταιρειών ότι, όπως έχει ενημερωθεί από τον επόπτη εκκαθαριστή κ.Παντελίδη, όσοι από τους καταναλωτές υποβάλλουν το αίτημα τους σε αυτόν,θα τύχουν της αποζημίωσης που διεκδικούν από το επικουρικό κεφάλαιο των υπό εκκαθάριση εταιρειών. 

Τώρα για τη συμμετοχή κάθε πολίτη ασφαλισμένου στις Εταιρείες που τελούν υπό εκκαθάριση , σε ένα συλλογικό όργανο διεκδίκησης δικαιωμάτων, ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος αυτής της επιλογής. 

Επίσης κατά την ένωση: "γνωρίζουμε ότι η πολιτεία δεν κωφεύει, έχει γνώση του σημαντικού ενεκύψαντος προβλήματος του κάθε ασφαλισμένου αλλά και στην ασφαλιστική αγορά γενικότερα, έχει διορίσει εκκαθαριστεί ο οποίος κινείται βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Η Ένωσή μας έχει καταθέσει υπόμνημα στον Πρωθυπουργό της Χώρας και έχει ζητήσει αλλαγή αυτού του νομικού πλαισίου, για να μην υπάρξουν μελλοντικά αυτές "οι φούσκες" στην ασφαλιστική αγορά. Ετοιμο είναι το νομοσχέδιο για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΕΠ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος και την ίδρυση του επικουρικού κεφαλαίου Ζωής που δημιουργείται κατ' αρχήν για την κάλυψη των ασφαλισμένων στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value, αλλά και ετοιμάζεται και νέο Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομίας για τον ασφαλιστικό κλάδο. Επίσης ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, οι ασφαλισμένοι των υπό εκκαθάριση, ασφαλιστικών εταιρειών( Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ), από τον επόπτη εκκαθαριστή και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΠΕΙΑ, μπορούν να προσέρχονται από τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 και ώρα 09:30 π.μ. - 13:30 μμ, στην έδρα των εταιρειών, επί της οδού λεωφόρου Κηφισίας 62 Μαρούσι (6ος όροφος), προκειμένου να παραλάβουν τη βεβαίωση καταβολής ασφαλίστρων για το έτος 2009. Αιτήματα καταναλωτών που έχουν σχέση με τις παραπάνω αναφερόμενες εταιρείες , ήδη έχουν προωθεί από μας και έχουν απαντηθεί από τον κ.Παντελίδη αρμόδιο εκκαθαριστή. Ερωτήσεις και ενημέρωση επί των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, κάθε ασφαλισμένος μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Προστασίας του Καταναλωτή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, και στο τηλέφωνο 2821092666 κ. Ντερμανάκη Νίκο".

Πηγή: Nextdeal

1 σχόλιο: