Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Άνοδος στη ζήτηση των ταξιδιωτικών συμβολαίων


Αύξηση κατά 27% έχει παρουσιάσει η ζήτηση της ταξιδιωτικής ασφάλισης στην ιστοσελίδα της Moneysupermarket.com σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε στις αερομεταφορές με την ηφαιστειακή σκόνη παρουσιάστηκε μεταστροφή σε προϊόντα υψηλής ποιότητας, καθώς τώρα είναι πλέον γνωστό ότι τα «φθηνά» συμβόλαια περιλαμβάνουν πολλές εξαιρέσεις.

Ο κ.Bob Atkinson, εμπειρογνώμονας ταξιδιωτικής ασφάλισης στο moneysupermarket.com δήλωσε ότι «η ταξιδιωτική ασφάλιση περιλαμβάνεται πλέον στην "ατζέντα" των Βρετανών τουριστών, αν και δυστυχώς πολλοί δεν την επιλέγουν για τους σωστούς λόγους.


Η εμπειρία που αποκομίσαμε πρόσφατα δείχνει ότι είναι σημαντικό να επιλέγεται το σωστό συμβόλαιο σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση 27% των επισκεπτών που αναζητούν ταξιδιωτική ασφάλιση μέσω του site μας, έχουμε δει μια σημαντική αλλαγή στον αριθμό των Βρετανών που αναζητούν ασφαλιστήρια συμβόλαια υψηλής ποιότητας που προσφέρουν ευρύτερη κάλυψη, καθώς και ασφάλιση για την καθυστέρηση επιστροφής, για την αποτυχία πραγματοποίησης προγραμματισμένης πτήσης και την αποτυχία του προμηθευτή.

Σίγουρα αυτό που πλέον μετράει για τους ταξιδιώτες δεν είναι μόνο η τιμή».

Απογοητευτική ανταπόκριση

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αντίδραση πολλών ταξιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών ήταν εξαιρετικά απογοητευτική, καθώς η πλειοψηφία των εταιριών δεν κάλυψε τους ασφαλισμένους για την ακύρωση πτήσεων - απλώς τους συμβούλευσε να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρία.

Ελπίζω ότι αυτό το γεγονός θα αφυπνίσει τη βιομηχανία ως προς το ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο όσο απρόοπτο και να είναι. Είναι σαφές ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητη όταν κάποιος ταξιδεύει, είτε ταξιδεύει στο εξωτερικό ή και πιο κοντά στην πατρίδα και αυτή η κατάσταση είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι πελάτες αγοράζουν ασφάλεια και θα πρέπει να είναι σε θέση να διεκδικήσουν το κόστος των χαμένων διακοπών και άλλες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν».

Ο κ. Bob Atkinson προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες ότι ενδέχεται να καταρρεύσουν εξαιτίας των αποζημιώσεων που πρέπει να καταβάλουν, με αποτέλεσμα περαιτέρω ταξιδιωτικές ασφαλιστικές απαιτήσεις από το μικρό αριθμό των συμβολαίων που θα κάλυπτε αυτό το γεγονός.

Πηγή: Ιnsuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου