Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μαζική συγκέντρωση ασφαλισμένων της Ασπίς έξω από το Υπουργείο Οικονομικών


Μια απο τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτηρίας έγινε χθές εξω απο το υπουργείο Οικονομικών με πάνω απο 1.000 ασφαλισμένους να διαμαρτύρονται για το γεγονός οτι επτά μήνες μετα το κλείσιμο των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου δεν εχει δωθεί καμια λύσει στο προβλήμα των αποζημιώσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Συμφωνα με τους εκπροσώπους του σωματείου που οργάνωσε την συγκέντρωση το νέο σχεδιο νόμου για την δημιουργία του εγγυητικού κεφαλαίου περιορίζει κατά 50% τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων στην περίπτωση που δε βρεθεί ανάδοχος εταιρία.


Οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων είχαν συνάντηση με τον κ. Δελαπόρτα, νομικό σύμβουλο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη ο οποίος ανέφερε ότι το κράτος δεν έχει χρήματα να δώσει, ζήτησε από το Σωματείο να επανέλθει με λεπτομερείς, νομικά επεξεργασμένες θέσεις, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ κατά τον διαχειριστή των δύο εταιρειών κ. Ι. Παντελίδη , εκτιμάται ότι οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια θα λάβουν περίπου το 30% των αποταμιεύσεών τους, ενώ οι ομοιοπαθείς της Commercial Value ίσως είναι πιο «τυχεροί», αφού μάλλον θα εισπράξουν ίσως περισσότερα από το 50% των δικών τους αποζημιώσεων. Και αυτά βέβαια από τα τέλη του 2010, διότι τότε εκτιμάται ότι θα αρχίσει η σταδιακή ρευστοποίηση της περιουσίας της εταιρείας.

Τo Σωματείο Ασφαλισμένων Ασπίς Πρόνοια, προγραμματίσει νέα συγκεντρωση στις 4 Μαΐου, έξω από τα γραφεία της Ασπίς Πρόνοια.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου