Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ασπίς: Διορθωμένες οι βεβαιώσεις για την εφορία


Διορθωμένες θα αποδοθούν τελικά οι βεβαιώσεις αποδοχών στους πρώην εργαζόμενους της Ασπίς Πρόνοια προκειμένου να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2009. 

Αρμόδια πηγή αποδίδει σε λογιστικό σφάλμα τις αρχικές βεβαιώσεις που περιελάμβαναν αμοιβές που ουδέποτε καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους, όπως αποδοχές για τον Αύγουστο, καθώς και επιδόματα. 

Το αποτέλεσμα ήταν ότι έτσι εμφανίζονταν μεγαλύτερα από τα εισοδήματα που πραγματικά εισπράχθηκαν. Επίσης, από πλευράς ημερομηνιών, όσοι εργαζόμενοι έχουν αποκατασταθεί σήμερα επαγγελματικά, έχουν όφελος -και έτσι είναι και το σωστό- να δηλώσουν ότι τα εισοδήματά τους εισπράχθηκαν το 2009. 

Να σημειωθεί, ότι στην περίπτωση των ασφαλισμένων της εταιρίας, έγινε μια προσπάθεια οι βεβαιώσεις ασφαλίστρων να αποδοθούν μέσω διαδικτύου στους δικαιούχους.

Και αυτό, λόγω του υψηλού κόστους (πάνω από 50.000 ευρώ), που θα είχε η αποστολή μέσω ταχυδρομείου. Η λύση του διαδικτύου αντίθετα, εκτιμάται ότι θα στοίχιζε περίπου 7.000 ευρώ - 10.000 ευρώ. 

Κατατέθηκε μάλιστα σχετικό αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών. Μετά την αρνητική απάντηση όμως από τη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος, η αποστολή θα γίνει μέσω ταχυδρομείου και το κόστος θα βαρύνει φυσικά το προϊόν της εκκαθάρισης.

Εντωμεταξύ, εφτά και πλέον μήνες μετά από το κλείσιμο της εταιρίας, οι εργαζόμενοι βρίσκονται πάντα εν αναμονή για να τους καταβληθεί το υπόλοιπο των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων που δικαιούνται και η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α.), καλείται να λάβει γι΄ αυτό σχετικές αποφάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν εισπράξει κάποια ποσά έναντι των συνολικών τους απαιτήσεων. 

Πηγή: Ιnsuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου