Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Παρέλυσαν οι μηχανισμοί ελέγχου

Λάθος επιλογές έφεραν την ολική παράλυση του δημοσίου. Και θα αποδειχθεί στην πράξη τους επόμενους μήνες. Διότι ήδη το δημόσιο δεν δουλεύει. Και αυτό είναι γνωστό.

Γίνεται αντιληπτό καθημερινά στον κάθε πολίτη που θα πέσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ή θα χρειαστεί να εξυπηρετηθεί από δημόσιες υπηρεσίες.


Όμως ακόμα και σε αυτό το καθεστώς αδράνειας, υπήρχε πάντα μια ελπίδα για τους ανθρώπους του τέλματος. Κάποιες επιτροπές, ορισμένοι έλεγχοι, υπερωρίες, αποτελούσαν την μοναδική όαση για τους ανθρώπους του δημοσίου.

Σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης, επικρατούσε οργασμός στα υπουργεία καθώς οι προσκείμενοι στο κόμμα εξουσίας «ξυπνούσαν» και διεκδικούσαν μια ευκαιρία συμμετοχής σε αυτές τις έκτακτες δουλειές που θα τους έδιναν ένα πριμ χρηματικό και παράλληλα την ευκαιρία να ενεργοποιηθούν.

Τώρα τέλος. Οι περικοπές αφάνισαν τα πάντα. Στις επιτροπές που συγκροτούνται, τα έγγραφα αναφέρουν ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων είναι εντός των καθηκόντων και του ωραρίου. Δηλαδή λεφτά τέλος.

Στις επιτροπές ελέγχων που βγαίνουν εκτός υπουργείων για υπηρεσιακές ανάγκες, λεφτά τέλος. Ταφόπλακα οι περικοπές 30% των δώρων. Πάγωσαν τα πάντα.

Το γνωστό πρόβλημα που ο κρατικός μηχανισμός δεν δούλευε δεν αντιμετωπίστηκε απλά έδωσε τη θέση του στη διάλυση. Ούτε κίνητρο, ούτε ελπίδα. Μαθήματα βελτίωσης της αντιπαραγωγικότητας..

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου