Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ενδιαφέρον Demco/Δ Koντομηνά για την Πρώτη Ασφαλιστική

Διευρύνει και πάλι την παρουσία του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά ο επιχειρηματίας Δ.Κοντομηνάς, αφού πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Το Βήμα», η κυπριακή ασφαλιστική εταιρία Demco Insurance που ανήκει στον επιχειρηματία και δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με πρακτορειακή ασφαλιστική εταιρία, έδειξε ενδιαφέρον για την εξαγορά της ασφαλιστικής «Πρώτη Ασφαλιστική».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επίσημο ενδιαφέρον του επιχειρηματία έχει τεθεί στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ). Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο επενδυτικός κυπριακός όμιλος Αdvantage Capital (πρώην Aspis Holdings), που είναι βασικός μέτοχος στη Πρώτη Ασφαλιστική, έχει ανακοινώσει την πρόθεση του να πουλήσει την συμμετοχή της στην εταιρία. 


Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την επιτροπή εποπτείας η ασφαλιστική παρουσιάζει ελλείμματα ύψους 9,5 εκατ.ευρώ και βρίσκεται μεταξύ των εταιριών που θα κληθούν να προχωρήσουν στην υποχρεωτική αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, προκειμένου να καλύψουν τα περιθώρια φερεγγυότητας .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία απόκτησης της εταιρείας θα είναι μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Πρώτης Ασφαλιστικής κατά 16,5 εκατ. ευρώ. Αν η αύξηση καλυφθεί αποκλειστικά από τον κ. Κοντομηνά, τότε ο επιχειρηματίας θα βρεθεί με ένα ποσοστό που θα προσεγγίζει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Πηγή: Asfalisinet

2 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ . ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα είναι ευχής έργο να δραστηριοποιηθεί πάλι ο κ.Κοντομηνάς ,γιατί η ασφαλιστική αγορά έχει γεμίσει απο εγωκεντρικά golden boys & αδίστακτες fat cats.

    ΑπάντησηΔιαγραφή