Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Έπεσε και επίσημα η αυλαία για την Commercial Value

Οριστικό τέλος για τον Παύλο Ψωμιάδη από την ασφαλιστική αγορά, στον αέρα εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι.

Και επισήμως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α.), η απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινοβραδυνή της συνεδρίαση για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Commercial Value.

Ήδη από χθες το βράδυ είχαν ενημερωθεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Commercial Value, ενώ αυτή τη στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα στους εργαζομένους της εταιρίας.

Η Επ.Ε.Ι.Α προχώρησε στην απόφαση αυτή με ψήφους 5-2, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία της ασφαλιστικής είναι δεσμευμένα, υπάρχει βεβαιωμένο έλλειμμα, οι λογαριασμοί πληρώνονταν μόνο μετά από αποδέσμευση της Επ.Ε.Ι.Α., είχε απαγορευτεί η λειτουργία νέων εργασιών για την εταιρία, ενώ δεν προχώρησε και στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ

Πριν από τη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, η Commercial Value, είχε 450.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, μεγάλο μέρος των οποίων αφορούσε τους κλάδους αυτοκινήτου και πυρός και περίπου 50.000 τους κλάδους ζωής και υγείας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν τελικά προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής κ. Γιώργου Πέτσα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Με αναπάντητα ερωτηματικά έμειναν οι εργαζόμενοι της εταιρίας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση της και διακήρυτταν προς κάθε κατεύθυνση ότι μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο σωτηρίας.


Πηγή: Insuranceworld

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ) ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ. …

    ΑπάντησηΔιαγραφή