Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Commercial Value: Σφραγίστηκαν τα γραφεία

Λουκέτο με 35.000 εκκρεμείς υποθέσεις αποζημιώσεων. Ορίστηκαν επόπτες διαχείρισης με διετή θητεία. Αναρτήθηκε επισήμως στο site της EΠEIA (www.pisc.gr) η απόφαση και το αιτιολογικό για την άρση λειτουργίας της Commercial Value.

Στην απόφαση αφού αναφέρεται ενδελεχώς στο ιστορικό της Commercial Value αλλά και στην περιπετειώδη συνεδρίαση της Πέμπτης (προ της λήψης της απόφασης) αναφέρεται ότι ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας της εταιρείας για όλους του κλάδους της και δεσμεύει όσα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν δεσμευτεί με προηγούμενες αποφάσεις της. Ως επόπτες εκκαθάρισης ορίζονται οι κ.κ. Aθανάσιος Kόρμαλης και Hλίας Γεωργίου (αναπληρωτής) με διετή θητεία.

Tαυτόχρονα προχωρά στη σφράγιση των γραφείων της εταιρείας και αποδεσμεύει 20.000 ευρώ από την Aspis Bank, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ασφαλιστικής εκκαθάρισης.

Yπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της EΠEIA μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση την Πέμπτη το απόγευμα αποφάσισε την άρση λειτουργίας της Commercial Value, καθώς εξέπνευσε και η τελευταία άτυπη διορία που είχε δώσει η εποπτική αρχή με σκοπό είτε να κατατεθούν τα 79,4 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είτε να πωληθεί η εταιρεία σε στρατηγικό επενδυτή, που θα κάλυπτε τα εποπτικά κεφάλαια και το δείκτη φερεγγυότητας.

Μέτοχοι
Όπως είναι γνωστό, οι βασικοί μέτοχοι της Advantage Capital Holding είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αναζήτησαν μέσω της αμερικανικής KBW κάποιο στρατηγικό επενδυτή.

Oι ενδιαφερόμενοι ήταν ο ρώσικος όμιλος της Borodino, ο οποίος εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι ενδιαφερόταν περισσότερο για την Aspis Bank και το βρετανικό fund Analytica Cap. Aξίζει να σημειωθεί ότι μόλις την προηγούμενη Tρίτη (16/2) ορίστηκε από το Πρωτοδικείο το νέο Δ.Σ. που περιελάμβανε μέλη από την Eπιτροπή Eργαζομένων και τον κ. B. Aυδή από την προηγούμενη διοίκηση.

Tο νέο Δ.Σ. παρουσίασε στην EΠEIA ένα μίνι business plan με ορίζοντα το τέλος εξαμήνου και στόχο να αποκτήσει χρονικό περιθώριο 1 μηνός, αλλά τελικά η EΠEIA επέμεινε στο κλείσιμο της εταιρείας.

H Commercial Value σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο έχει αυτή την στιγμή 35.000 εκκρεμείς υποθέσεις αποζημιώσεων (εκκρεμείς ζημιές) που θα μεταφερθούν στο Eπικουρικό Kεφάλαιο, ενώ οι ασφαλισμένοι στο αυτοκίνητο θα μεταφερθούν. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο Zωής τα χαρτοφυλάκια είτε έχουν περάσει ήδη σε άλλες εταιρείες είτε όσα απομείνουν αναμένεται να ενταχθούν στο νέο Eπικουρικό Kεφάλαιο Zωής, το οποίο θα ιδρυθεί (νομοθετικά) μέχρι το τέλος Mαρτίου.

Πηγή: Ημερησία

1 σχόλιο:

  1. Ποιος όμιλος Borodino ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

    Ποιο αγγλικό fund ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

    Αν είχαν δείξει οποιοδήποτε ενδιαφέρον, θα υπήρχαν ΕΠΙΣΗΜΕΣ ανακοινώσεις τους. Τις είδε κανένας σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή