Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Καθυστερεί η Εκδίκαση της Υπόθεσης της Ασπίς Πρόνοια

Πριν από λίγες μέρες, κάνοντας λόγο για «εκμετάλλευση της περιουσίας των πολιτών», ο Υυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Καστανίδης είχε ζητήσει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απόλυτη προτεραιότητα στην εκδίκαση της υπόθεσης «Ασπίς Πρόνοια».

Ο κ. Καστανίδης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση «καρκινοβατεί» και είχε ζητήσει άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και μεταφορά της υπόθεσης ενώπιον ακροατηρίου.


Ωστόσο, σε γραπτή απάντηση προς τον Υπουργό ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες δηλώνει ότι η άμεση εκδίκαση δεν είναι εφικτή, γιατί ακόμη δεν έχουν περατωθεί οι τρεις δικογραφίες της υπόθεσης, συγκεκριμένα η τρίτη βρίσκεται στο στάδιο της απολογίας των κατηγορουμένων.

Και όπως εκτιμούν διάφοροι νομικοί φορείς, αποκλείεται η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο πριν από το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει προτείνει την παραπομπή του Παύλου Ψωμιάδη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για πλαστογραφία, σχετικά με την εγγυητική επιστολή των 550 εκατομμυρίων ευρώ που κατηγορείται ότι προσκόμισε στην ΕΠΕΙΑ προκειμένου να αποφύγει το λουκέτο η Ασπίς Πρόνοια.

Για την υπόθεση αυτή ο Παύλος Ψωμιάδης έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου