Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Μετοχικές εξελίξεις στην Aspis Bank λόγω Commercial Value

Ανοίγει ο δρόμος για στρατηγικό επενδυτή στην Aspis Bank μετά τις εξελίξεις στην Commercial Value καθώς η ασφαλιστική εταιρία τελεί πλέον υπό εκκαθάριση και θα πρέπει να πουλήσει το 35% που κατέχει στην τράπεζα.

Το «μπαλάκι» περνάει πλέον στον εκκαθαριστή της Commercial, κ. Αθανάσιο Κόρμαλη, ο οποίος θα χειριστεί την πώληση του πακέτου και θα διαπραγματευτεί με τους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές.


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει μερίδιο έως το 32,9% και φαντάζει ως ένας από τους κυριότερους διεκδικητές.

Η υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έχει καθυστερήσει καθώς τόσο το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από το επιχειρηματικό fund Αpollo, τον όμιλο Ρέστη και το ρωσικό όμιλο Βorodino δεν τελεσφόρησαν.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Aspis bank ώστε να οριστικοποιήσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου με την έκδοση 128 εκατ μετοχών, ενώ το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προσδιορίζεται περίπου στα 85 με 90 εκατ ευρώ.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου