Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Οι προτάσεις της Advantage Capital σωτηρία της Commercial Value

Διάφορες λύσεις για τη σωτηρία της Commercial Value έχει προτείνει η Advantage Capital, χωρίς ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, να έχει λάβει καμία απάντηση για την αποδοχή οποιασδήποτε από τις προτάσεις που έκανε ή οποιασδήποτε άλλης πρότασης που θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί το κλείσιμο της εταιρίας.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή της εταιρίας προς το γενικό διευθυντή του ΧΑΚ, κ. Νώντα Μεταξά, «χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε την πρόταση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου που αποτελείται από μέλη του προσωπικού της εταιρίας.


Είμαστε υπέρ οποιασδήποτε λύσης ή πρότασης που θα βοηθήσει την εταιρεία να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία και θα της επιτρέψει να συνεχίσει τη λειτουργία της», αναφέρεται.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Advantage Capital πρότεινε πολλές λύσεις με μοναδικό στόχο το όφελος των ασφαλισμένων, των εργαζομένων, της εταιρίας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας και όχι «τη μεγιστοποίηση της δικής μας επένδυσης».

Μερικά από τα μέτρα που προτάθηκαν τόσο στην Επ.Ε.Ι.Α. όσο και σε άλλους φορείς είναι:

-Να δοθεί παράταση στην εταιρία για να εφαρμόσει πλάνο βραχυπρόθεσμης οικονομικής ανασυγκρότησης που η ίδια η Επ.Ε.Ι.Α. θα ενέκρινε με όποιους όρους λειτουργίας της εταιρίας θα ήθελε να υποδείξει η Επ.Ε.Ι.Α. και με όποιο συμβούλιο έκρινε ως κατάλληλο για να συστήσει στους μετόχους για διορισμό του.

-Να παραχωρηθεί ο έλεγχος και τα δικαιώματα των μετοχών της Commercial Value στον εκκαθαριστή χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπίδας, κ. Παντελίδη και στον εκκαθαριστή των δύο εταιριών, κ. Βλαχογιάννη, που διορίσθηκαν από το ελληνικό κράτος ούτως ώστε οι ίδιοι σε συνεργασία με τις αρχές να πάρουν τα όποια μέτρα έκριναν ορθά για τη σωτηρία της εταιρίας

-Να δοθεί παράταση ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αγοραστές για την εταιρία που αναμένουν ακόμα συνάντηση με την Επ.Ε.Ι.Α. ανεπιτυχώς

-Να διορισθεί από μέλη του προσωπικού προσωρινό διοικητικό συμβούλιο (όπως και έγινε) με στόχο την παράταση χρόνου για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα έγκρινε η Επ.Ε.Ι.Α. και θα έσωζε την εταιρία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ακόμα αναμένουμε, χωρίς να έχουμε λάβει καμία απάντηση, την αποδοχή οποιασδήποτε από τις προτάσεις που κάναμε ή οποιασδήποτε άλλης πρότασης που θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί το κλείσιμο της εταιρίας με όλες τις αρνητικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουν, κυρίως για την ελληνική οικονομία η οποία βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση από την Commercial Value και ζητά σήμερα από τις «δικές της εποπτικές αρχές» παράταση χρόνου.

Όπως αναφέρεται, η Advantage Capital έχει ανακοινώσει πολύ ψηλές ζημιές για το 2009 αφού η πρόβλεψη που αφορά την Commercial Value θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 50 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου