Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Στον αέρα 450.000 ασφαλισμένοι στην Commercial Value

Πραγματικό θρίλερ, αντίστοιχο με αυτό της Ασπίς ,παίχθηκε χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης, όπου με την αντίστοιχη τακτική στην υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, φέρεται να αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ως αργά χθες βράδυ.

Ωστόσο φήμες θέλουν τα μέλη της επιτροπής να αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας και αυτής της ασφαλιστικής εταιρίας, που επίσης ήταν συμφερόντων του ομίλου Ασπίς και του μεγαλομετόχου Παύλου Ψωμιάδη, αλλά σύμφωνα με τις διαρροές που γίνονται στα ΜΜΕ δεν ανακοινώνουν την απόφαση, αν πρώτα δεν την υπογράψει και ο αρμόδιος υφυπουργός Oικονομικών Φ.Σαχινίδης.


Επίσης σύμφωνα με διαρροές που γίνονται ο υφυπουργός φέρεται να «έστησε» τον πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος είχε επιδιώξει ραντεβού μαζί του πριν λάβουν στην επιτροπή την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας.

Στην περίπτωση που η απόφαση για οριστική αναστολή της λειτουργίας της δημοσιοποιηθεί, άλλοι 450.000 ασφαλισμένοι στους κλάδους ζημιών και ζωής θα πρέπει να βρουν άλλη εταιρία, μέσα σε ένα μήνα ( ασφάλιση αυτοκινήτου) ενώ για τον κλάδο ζωής θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την εκκαθάριση της εταιρίας, μπαίνοντας στον φαύλο κύκλο των ασφαλισμένων της Ασπίς.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία είχε υποχρεωθεί να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ,μέχρι της 18 Φεβρουαρίου, κατά 80εκ. ευρώ ενώ είχαν δεσμευθεί οι λογαριασμοί της. Μάλιστα τον τελευταίο μήνα είχε ανασταλεί και η σύναψη νέων ασφαλιστικών εργασιών.

 Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου