Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Commercial Value: Αγώνας δρόμου για την εξεύρεση αγοραστή



Οι ασφαλισμένοι στην Commercial Value πριν από την απόφαση για υποχρέωση της εταιρείας σε αύξηση κεφαλαίου ήταν περίπου 450.000 και σε διάστημα ενός μηνός έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό.


Στον αμερικανικό χρηματοοικονομικό και ελεγκτικό όμιλο της KBW (Keefe, Bruyette & Woods) έχουν αναθέσει οι βασικοί μέτοχοι της Advantage Capital Holding την ανεύρεση αγοραστή για την Commercial Value.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικό ενδιαφέρον σε προκαταρκτική βάση έδωσαν ένας όμιλος βρετανικών συμφερόντων, ένας ρωσικός όμιλος και ένας κυπριακός. Πιο ένθερμος φαίνεται ο βρετανικός όμιλος ο οποίος έχει εκδηλώσει μάλιστα την πρόθεση να συζητήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Commercial Value με την ΕΠΕΙΑ για να προχωρήσει σε δεύτερη φάση στον έλεγχο στοιχείων (Due Dilligence).



Εν τω μεταξύ, μία ομάδα διευθυντικών στελεχών της Commercial Value έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο θέμα της εταιρείας αφενός για να προστατέψουν τις εργασίες τους και αφετέρου για να συγκρατήσουν τις εκροές στο πρακτορειακό δίκτυο και να μην απαξιωθεί η εταιρεία.


Η γνώμη των διευθυντικών στελεχών είναι ότι η Commercial Value έχει και την υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και το ασφάλιστρο αυτοκινήτου είναι αρκετά υψηλό γεγονός που διευκολύνει την επιβίωση και ανάπτυξή της.


Εξελίξεις
Η κίνηση των διευθυντικών στελεχών δεν σχετίζεται με τις προθέσεις των μετόχων της Advantage Capital Holding και γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ημερομηνία της 18ης Φεβρουαρίου 2010 όταν θα πρέπει να έχουν κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό τα 79,4 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία.


Η ομάδα των στελεχών είχε συναντηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου με τον υφυπουργό οικονομίας κ. Σαχινίδη και τον είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις ενώ είχε συνάντηση και με τον επόπτη κ. Πέτσα.


Στις 20 Ιανουαρίου η Επιτροπή Εργαζομένων συναντήθηκε με τον σύμβουλο του υφυπουργού, κ. Δελλαπόρτα, στον οποίο ανέφερε εκτός των άλλων ότι οι ζημιές που θα προκύψουν από τις αρνητικές εξελίξεις στην εταιρεία (πιθανό κλείσιμο) θα έχουν επιπτώσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο για την πολιτεία και ότι υπάρχουν οι προοπτικές για συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας παράλληλα με τις κινήσεις εξυγίανσής της από τους βασικούς μετόχους.


Συνολικά οι ασφαλισμένοι στην Commercial Value πριν από τις 18/12/2009 (όταν ελήφθη και η απόφαση για υποχρέωση της εταιρείας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) ήταν περίπου 450.000 και σε διάστημα ενός μηνός έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό ενώ οι πράκτορες με τους οποίους συνεργάζεται ο όμιλος έχουν μειωθεί κατά 70%.


Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου