Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πως θα αποτιμηθούν τα ομόλογα των εταιριών



Ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α., κ. Γ. Πέτσα συμφώνησε τα ομόλογα να αποτιμηθούν σε τιμές κτήσεις με τη μέθοδο της πάγιας διακράτησης.


Στον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, καταλήγει το θέμα που ανέκυψε περί αποτίμησης των κρατικών ομολόγων, με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να απευθύνει μέσα στις επόμενες ημέρες σχετική πρόταση, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.



Το θέμα συζητήθηκε χθες μεταξύ του πρόεδρου της Επ.Ε.Ι.Α., κ. Γ. Πέτσα και εκπροσώπων της Ένωσης, της κα. Μαργαρίτας Αντωνάκη, Γενικής Διευθύντριας του φορέα και του κ. Πέτρου Παπανικολάου, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, και, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής συμφώνησε τα ομόλογα να αποτιμηθούν σε τιμές κτήσεις με τη μέθοδο της πάγιας διακράτησης.


Κατά τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α. ζήτησε από την Ένωση να απευθύνει στον καθ΄ ύλην αρμόδιο υφυπουργό την πρότασή της, διατυπωμένη σε νομική γλώσσα, ώστε η κυβέρνηση να κινηθεί νομοθετικά τροποποιώντας το ν.400/70 όπως ισχύει.


Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου