Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Στα 2.028 δολάρια τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στη Βρετανία


Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στη Βρετανία σημείωσαν ρεκόρ αύξησης το τελευταίο τρίμηνο του 2009 καθώς οι ασφαλιστές ανεβάζουν το κόστος λόγω των αυξημένων απαιτήσεων των καταναλωτών για επιπλέον αποζημιώσεις σωματικών βλαβών.


Το ίδιο διάστημα, ο μέσος όρος αύξησης ασφαλίστρων για αστική ευθύνη, πυρκαγιά και κλοπή, αυξήθηκε κατά 8,9%, φτάνοντας τις 1,252 λίρες (2,028 δολάρια). Όπως αναφέρει η British Insurance Premium, ασφαλιστική εταιρεία Οδικής Βοήθειας, τέτοια άνοδος είχε να σημειωθεί από το 1994.




Από τη μεριά τους οι ασφαλιστές, όπως ο Simon Douglas, Διευθύνων της ΑΑ Ασφαλιστικής, δηλώνουν πως οι τιμές αυξήθηκαν λόγω των απαιτήσεων των καταναλωτών, εκ των οποίων πολλοί διεκδικούν αποζημιώσεις ακόμα και για τραύματα μικρότερης σημασίας. Η κατάσταση αυτή ενθαρρύνεται κυρίως από τους δικηγόρους των καταναλωτών, οι οποίοι ωθούν τους τελευταίους στην αξίωση μεγαλύτερων απαιτήσεων κάτι που έχει οδηγήσει τις ασφαλιστικές αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των Aviva plc και Royal Bank of Scotland Group Plc’s Direct Line, στο να τους κατηγορήσουν άμεσα.


Η Zurich Financial Services AG, η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτου στο Λονδίνο, επικαλούμενη τις απαιτήσεις για αυξημένες πληρωμές σωματικών βλαβών, δήλωσε πως αυτό το μήνα σκοπεύει να ανεβάσει τις τιμές και πως μέχρι το Μάρτιο η συνολική αύξηση θα έχει σημειώσει άνοδο κατά 20%.


Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου