Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Aποδέσμευση λογαριασμών ζητάει η Commercial


Νέο μέτωπο άνοιξε η Commercial Value κατά της Επ.Ε.Ι.Α. Αυτή τη φορά χαρακτηρίζει ως υπεύθυνη την Επιτροπή για το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι της εταιρίας αδυνατούν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους.

Η απόφαση δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρίας δεν επιτρέπει την καταβολή αποζημιώσεων αναφέρει η Commercial Value σε ανακοίνωσή της, για να προσθέσει ότι «με την με αρ. 674/22-12-09 επιστολή μας έχουμε ζητήσει την απεμπλοκή των λογαριασμών προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους μας».

Από την πλευρά της η Επ.Ε.Ι.Α. σχεδιάζει να εκδώσει ανακοίνωση που θα αναφέρει ότι έχει λάβει την απόφαση να αποδεσμεύει τμηματικά χρήματα υπέρ των ασφαλισμένων της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η διοίκηση της Commercial Value θα ενημερώνει την Επιτροπή αναλυτικά για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο προτίθεται να αποζημιώσει.

Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή φέρεται αποφασισμένη να ελέγχει απολογιστικά αν τα χρήματα που θα αποδεσμεύει κάθε φορά θα καταλήγουν στους ασφαλισμένους τους οποίους θα έχει στο μεταξύ υποδείξει η εταιρεία.

Πρόκειται βέβαια για χρονοβόρα διαδικασία, η οποία ωστόσο από την Επ.Ε.Ι.Α. φαίνεται να χαρακτηρίζεται ως επιβεβλημένη για τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων των ασφαλισμένων της εταιρίας.

H ανακοίνωση της Commercial Value

Με την απόφαση αρ. 169 / 21-12-09 της Επ.Ε.Ι.Α. (Εποπτεύουσας Αρχής των Ασφαλιστικών Εταιριών), δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της εταιρείας μας από 21/12/09, αναφέρει η Commercial Value σε σχετική ανακοίνωση.

Με βάση την παραπάνω απόφαση, πληρωμές ζημιών μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο κατόπιν ειδικής έγκρισης της παραπάνω Αρχής.

Με την με αρ. 674 / 22-12-09 επιστολή μας έχουμε ζητήσει την απεμπλοκή των λογαριασμών προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους μας. Ζητάμε την κατανόηση σας για την ταλαιπωρία σας για την οποία δεν είναι υπεύθυνη η εταιρία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Επ.Ε.Ι.Α. Υπατίας 5, Αθήνα. Τηλέφωνο 210 3272600, αναφέρει η Commercial Value.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου