Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Επιθετικές κινήσεις στο Αυτοκίνητο από εταιρεία μεσαίου μεγέθους

Επιθετικές κινήσεις στον κλάδο αυτοκινήτου πραγματοποιεί εταιρία μεσαίου μεγέθους, προκαλώντας δυσφορία στους ανταγωνιστές.

Αναμενόμενο να πυροδοτηθούν διαδόσεις για την επάρκεια της φερεγγυότητας της εταιρίας και τις αντοχές της.

Ο έλεγχος συνεχίζεται αλλά σαφώς υπόκειται και σε πιέσεις του περιβάλλοντος.

Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα είναι έντονη η φημολογία ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει αλλαγές στην διοικητική ηγεσία της Επ.Ε.Ι.Α.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια φημολογία, ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γ. Πέτσας έχει ζητήσει παράταση χρόνου στις κυοφορούμενες αλλαγές προκειμένου να ολοκληρώσει το θέμα που έχει προκύψει με την Commercial Value.

Και μην ξεχνάμε ότι η απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α. για την Commercial Value αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα για την ασφαλιστική αγορά.

Μόνο που έχει και επιπτώσεις και παραπέρα καθώς η ασφαλιστική επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και την Aspis Bank.

Βέβαια, ο τραπεζικός όμιλος του ομίλου Ψωμιάδη ήδη έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό στον μάτι του κυκλώνα λόγω των εξελίξεων στην Ασπίς Πρόνοια. Γι΄αυτό και η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Commercial Value, η οποία καλείται να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, φαντάζει δύσκολα -όχι ακατόρθωτο- το ενδεχόμενο να μπορέσει η ασφαλιστική εταιρία να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Aspis Bank.

Πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι η Commercial Value να οδηγηθεί σε αναγκαστική ρευστοποίηση της συμμετοχής της στην Aspis Bank.

Το «παζλ» των εξελίξεων στην τράπεζα γίνεται λοιπόν όλο και πιο σύνθετο, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και μεταβιβάσεων πακέτων μετοχών από εταιρίες του πρώην ομίλου Ψωμιάδη.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου