Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Αναβιώνουν οι εξαγορές στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά

Αναβιώνει η τάση εξαγορών και συγχωνεύσεων στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά που θα διέπεται από αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς στο στρατηγικό τους σχεδιασμό οι όμιλοι εντάσσουν τη διεύρυνση των εργασιών τους, τη γεωγραφική τους επέκταση και τη μεγέθυνση στη γκάμα των υπηρεσιών τους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ζητούν νέες επιβαρύνσεις για 700.000 μικρομεσαίους

Στο 100% η προκαταβολή φόρου εισοδήματος από ελεύθερους επαγγελματίες και εισφορά αλληλεγγύης 6% άνω των 50.000 ευρώ
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Οι ‘Ολυμπιακοί Αγώνες’ των startups είναι εδώ

Φανταστείτε έναν διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας για Startuppers, που οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν και διαγωνίζονται για την ιδέα τους μέσα από μία "μάχη", σε πέντε γύρους, μπροστά σε κριτική επιτροπή, σε ζωντανό και Online κοινό από πέντε ηπείρους διεκδικώντας, διεθνείς επενδύσεις… Αυτός είναι ο Διαγωνισμός “Get in the Ring”, τον οποίο διοργανώνουν οι Ιndustry Disruptors – Game Changers (ID–GC) για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, στις 1- 4 Οκτωβρίου.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πρωτιά της Ελλάδας και στο... e-τάβλι

 
Ειδικοί έχουν γίνει οι Ελληνες στο... τάβλι. Ετσι, όχι μόνο κερδίζουν οι ίδιοι, αλλά καταφέρνουν να κερδίσουν και τα τεχνολογικά... υποκατάστατά τους! Για του λόγου το ασφαλές, την πρωτιά κατέκτησε ο "Παλαμήδης" παίζοντας "πόρτες" στη φετινή Ολυμπιάδα Υπολογιστών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ελαφρές διακυμάνσεις για τα ελληνικά ομόλογα

Ελάχιστες διακυμάνσεις παρουσίασαν οι σημερινές τιμές και αποδόσεις των τριών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς πλατφόρμες καθώς δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις για τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών που βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Θα πληρώνουν από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα

Στις κρίσιμες ώρες που βιώνει η πατρίδα μας, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ με αίσθημα ευθύνης εξυπηρετούμε τους πολίτες απλήρωτοι για μήνες και χωρίς επαρκή διασφάλιση της νομιμότητας επί της παράτασης της σύμβασης μας, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετικό ΦΕΚ, έχοντας χρηματοδοτήσει τα τελευταία χρόνια με πάνω από 1,5 δις ευρώ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την τσέπη τους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο ανταγωνισμός "έπνιξε" τις αυξήσεις του φόρου στα ασφάλιστρα

Ικανοποιημένοι δείχνουν ασφαλιστές και ασφαλισμένοι με την στάση των ασφαλιστικών εταιριών, σχεδόν στο σύνολο τους, να μην μετακυλήσουν το κόστος της αύξησης του φόρου, κατά 5%, στα ασφάλιστρα στους καταναλωτές και κατ επέκταση και στους ασφαλιστές μειώνοντας το ποσό από το οποίο προκύπτουν οι προμήθειες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πιέζουν οι δανειστές για κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

Στο καυτό ζήτημα της σταδιακής κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων επικεντρώνονται, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όσον αφορά στο μέτωπο του ασφαλιστικού.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ολες οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Πόσο "χαράτσι" θα πληρώσουμε φέτος

Αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, οι οποίες όμως δεν θα μεταβάλλουν τον εισπρακτικό ετήσιο στόχο των 2,65 δισ. ευρώ εξετάζει από φέτος το υπουργείο Οικονομικών επιχειρώντας να καταστήσει κάπως �δικαιότερο� τον φόρο για τα έξι εκατομμύρια υπόχρεων.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Λογαριασμούς καταθέσεων στο εξωτερικό ανοίγουν οι ελληνικές επιχειρήσεις

Η έξοδος προς το εξωτερικό γίνεται κυρίως για την ανεμπόδιστη διευκόλυνση των τραπεζικών συναλλαγών αλλά και για λόγους προστασίας των κεφαλαίων, καθώς η αβεβαιότητα στη χώρα παραμένει.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πληρώνονται οι συντάξεις ΙΚΑ και δημοσίου, τη Δευτέρα σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Πιστώθηκαν από σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων του ΙΚΑ και του δημοσίου οι συντάξεις του μηνός Αυγούστου.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Επιστρέφουν δειλά δειλά στις τράπεζες οι καταθέσεις

Η επιστροφή των καταθέσεων ξεκίνησε. Βέβαια τα ποσά που κατατίθενται δεν είναι μεγάλα, ωστόσο το θετικό είναι ότι κάποια χρήματα βγαίνουν δειλά δειλά από στρώματα και σεντούκια και επιστρέφουν στα τραπεζικά γκισέ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τα νέα δεδομένα για αναλήψεις , πιστωτικές κάρτες και άλλες συναλλαγές με τις τράπεζες

Αλλαγή στα δεδομένα για τις αναλήψεις που πλέον ανεβαίνουν στο ποσό των 420 ευρώ ,σωρευτικά, σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας ηλεκτρονικές συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό, φέρνει μεταξύ άλλων η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που χαλαρώνει τα μέτρα του Capital Controls .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ποιοι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών καταλυμάτων εξαιρούνται της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ

Με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ δίνονται οδηγίες για το ποιες κατηγορίες ιδιοκτητών μικρών τουριστικών καταλυμάτων (6-10 δωματίων ) δεν υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Προετοιμάζεται για ενδεχόμενο Brexit η Ιρλανδία

Σχέδια αντιμετώπισης των αλυσιδωτών αντιδράσεων που μπορεί να προκληθούν από το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση καταστρώνει η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Απώλειες έως 10 δισ. στο ΑΕΠ λόγω capital controls

Οι απώλειες του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος θα ανέλθουν το 2015 από 4 δισ. ευρώ έως 10 δισ. ευρώ ανάλογα με το ποσοστό ύφεσης (-2% έως -4%) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που αποτυπώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην τριμηνιαία έκθεση του για την οικονομία. Θεωρεί δε ότι στην επιβράδυνση του ΑΕΠ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα capital controls, ότι η ζημιά στην οικονομία θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, ενώ οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν θα καταργηθούν άμεσα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πιθανή καθυστέρηση επαναλειτουργίας του Χ.Α. λόγω τεχνικού προβλήματος

 Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών εξαιτίας σημαντικού τεχνικού προβλήματος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η ματαιότητα του ΦΠΑ

Κάθε φορά που μια ελληνική κυβέρνηση αναζητά έσοδα, αυξάνει τους έμμεσους φόρους. Δεν ελαττώνει τα δικά της έξοδα, δεν περιορίζει τις σπατάλες, δεν σταματά τους κομματικούς διορισμούς, αντίθετα "τιμωρεί" εκ νέου κάθε τίμιο και ευσυνείδητο φορολογούμενο, σπρώχνοντάς τον τελικά και αυτόν στην γκρίζα ζώνη της φοροαποφυγής.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Οφελος 180 ευρώ είχαν τα νοικοκυριά το 2014 από τις προσφορές

 
Για να αντιληφθεί κανείς την εξοικονόμηση που μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό από τις προσφορές, αρκεί να δούμε τη σύγκριση των τιμών σε ένα αντιπροσωπευτικό "καλάθι" εάν κανένα είδος δεν είναι σε προσφορά και εάν όλα είναι προϊόντα προσφοράς. Το "καλάθι" αυτό περιέχει απορρυπαντικά, χαρτικά και βασικά τυποποιημένα και νωπά τρόφιμα
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αμετάβλητος ο ELA για τις τράπεζες

 
Αμετάβλητο άφησε η ΕΚΤ το όριο χρήσης του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Στον αέρα" παιδεία, υγεία και πρόνοια

Φόβοι επικείμενου "μπλακ άουτ" αμέσως μετά το καλοκαίρι σε καίριους τομείς της δημόσιας ζωής, όπως η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, διαφαίνονται, καθώς σωρεία προβλημάτων διογκώνονται χωρίς προοπτική άμεσης επίλυσής τους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Να ψηφίσουν κατά της συμφωνίας με την Axis συστήνει στους μετόχους της Partner Re η ISS

Να ψηφίσουν κατά της συγχώνευσης με την Axis Capital συνέστησε στους μετόχους της PartnerRe η Institutional Shareholder Services (ISS).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Intelligent insurer "η πρόταση της ISS κατά της συγχώνευσης με την Axis δικαιολογείται από τη διαθεσιμότητα καλύτερης προσφοράς από ανταγωνιστικό πλειοδότη".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Άρχισαν τα πωλητήρια για τις επιχειρήσεις

Deja vu του 2011 - 2012, αλλά με πολύ χειρότερους όρους, με κλειστές τις τράπεζες και εγκλωβισμένα τα κεφάλαιά τους, βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Αποκλεισμένες από ρευστότητα αναγκάζονται να καταφύγουν στην έσχατη λύση της πώλησης περιουσιακών τους στοιχείων προκειμένου να εξασφαλίσουν πολύτιμες ανάσες για την επόμενη ημέρα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πρόωρες συντάξεις, όρια ηλικίας στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων



Ασφαλιστικό και εργασιακά θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. Σε πρώτη φάση, ζητείται να προωθηθούν ασφαλιστικές ρυθμίσεις που εξειδικεύουν και διορθώνουν μέτρα που πέρασαν με το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παράταση μέχρι και τον Οκτώβριο για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία ζητά το ΕΒΕΑ



Να παραταθεί η ισχύ των ρυθμίσεων για τις 100 δόσεις για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τι ισχύει για δάνεια, κάρτες και αναλήψεις - 34 ερωτήσεις και απαντήσεις | οικονομια | Ημερησία

Νέες επικαιροποιημένες απαντήσεις σε ορισμένα από τα συχνά ερωτήματα που έχουν οι συναλλασσόμενοι έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ευκολότερες οι συναλλαγές με κάρτα με επιχειρήσεις από το εξωτερικό

 Χαλαρώνουν κάπως τα capital control για τους πολίτες, ειδικά εκείνους που θέλουν να κάνουν αγορές εξ αποστάσεως από επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας. Πλέον είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών σε e-shops του εξωτερικού με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Εφυγαν" άλλα 7,7 δισ. από τις τράπεζες τον Ιούνιο

Δραματική είναι η πτώση που παρατηρείται στις καταθέσεις, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για την έκδοση αποδείξεων

Εξόρμηση στην αγορά, με προτεραιότητα τους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων, ξεκινούν ειδικά συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Η αύξηση διαδικτυακών κρατήσεων και νέων ξενοδοχείων θα φέρει επιπλέον έσοδα 1,8 δισ.

Ο συνδυασμός αύξησης της διείσδυσης των διαδικτυακών κρατήσεων στα ελληνικά ξενοδοχεία από ποσοστό 11% σε 25% με τη δημιουργία νέων κλινών θα έχει ως συνέπεια σε μεσοπρόθεσμο διάστημα να επιτευχθεί, ετησίως, η προσέλκυση επιπλέον αφίξεων 2,1 εκατ. τουριστών και εσόδων 1,8 δισ. ευρώ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τέσσερις στους 10 Ελληνες με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας

Καμπανάκι για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης κρίσης, χτυπά η ΓΣΕΕ η οποία αναφέρει ότι υπό το βάρος των πολιτικών λιτότητας, η αγορά εργασίας απορυθμίστηκε και η κοινωνία φτωχοποιήθηκε.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Διαπραγμάτευση υπό ασφυκτικά περιθώρια και μεγάλες διαφορές

Για αύριο αναβλήθηκε η άφιξη στην Αθήνα της επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα για το πρόγραμμα της Ελλάδας κ. Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αμεσα μέτρα κατά των παρενεργειών από τα capital controls

 
Tην άμεση εφαρμογή μέτρων ταχείας απόδοσης που αφορούν τη ρευστότητα, τις φορολογικές υποχρεώσεις, τις εξαγωγές, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις επενδύσεις προτείνουν στην κυβέρνηση οι παραγωγικοί φορείς της χώρας, προκειμένου να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία της οικονομίας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: "Θα μπορούσα να λύσω το χρόνιο πρόβλημα της ρευστότητας"

 
Επανέρχεται την Τρίτη ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τον σάλο που ξέσπασε για το plan B, αυτή την φορά με άρθρο του στους Financial Times, στο οποίο εξηγεί το σκεπτικό του για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τι συνέβη σε 26 χώρες που άλλαξαν συναλλαγματικό σύστημα

Ο πληθωρισμός προοδευτικά διαβρώνει τα πλεονεκτήματα της υποτίμησης, το εμπορικό ισοζύγιο καταγράφει κάποια βελτίωση, οι εξαγωγές δεν φέρνουν απαραίτητα την ανάπτυξη, η απασχόληση μάλλον δεν αυξάνεται και ο κίνδυνος μείωσης των μισθών είναι δεδομένος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πέντε βήματα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση

 
Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά στην Ελλάδα ώστε είναι εύκολο να παραβλέψει κανείς ότι θα μπορούσαν επίσης να πάνε και καλά. Το αισιόδοξο σενάριο περιλαμβάνει τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στις μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων που κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίου και την επίτευξη συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Ολα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν μέχρι το τέλος του έτους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Επαγγελματίες" ληστές έκλεψαν το αυτοκίνητο του Σαμαρά!

Θύμα κλοπής και μάλιστα υψηλού επιπέδου έπεσε ο Γιώργος Σαμαράς, με τον Ελληνα επιθετικό να βλέπει ότι το αυτοκίνητό του είχε εξαφανιστεί, όταν πήγε να το πάρει από υπαίθριο parking πολυτελούς ξενοδοχείου.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Θετική κατά 2,5% τον Ιούνιο η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

 
Κατά 8 δις μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιούνιο του 2015 γεγονός που δείχνει ότι αποταμιευτές και εταιρίες απέσυραν χρήματα εν μέσω φόβων για έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το plan B του κ. Βαρουφάκη

Το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα από τους συντελεστές του plan B, που αποκάλυψε η "Κ", οδήγησαν χθες την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να συγκαλέσει ευρεία και πολύωρη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί και άλλοι παράγοντες της Εισαγγελίας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πρώην Γερμανός ΥΠΟΙΚ "καρφώνει" Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα

"Η πολιτική της Καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών για την Ελλάδα είναι μοιραία, τόσο για την Γερμανία όσο και για την Ευρώπη", προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και υποστηρίζει ότι κατά την Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου οι δύο πολιτικοί δημιούργησαν "ιστορικό ρήγμα" με το παρελθόν.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Νέα παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών

Νέα παράταση καταβολής των εισφορών που έληγαν στις 30/06/2015 ανακοίνωσε το ΙΚΑ και συγκεκριμένα :
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Για συκοφαντία μιλά ο Βαρουφάκης μετά το ηχητικό ντοκουμέντο

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις που έγιναν από χθες περί σχεδίου Β' δίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, με ανακοίνωσή του, λίγο μετά και από τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου από το οικονομικό φόρουμ της 16ης Ιουλίου, στη διάρκεια του οποίου ο πρώην υπουργός παρουσίασε το επίμαχο πλάνο, που προέβλεπε την υποκλοπή των ΑΦΜ των πολιτών και το παράλληλο τραπεζικό σύστημα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Καυτή" η ατζέντα των διαπραγματεύσεων

 
Καυτή αναμένεται η ατζέντα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, στις συζητήσεις που άρχισαν χθες Δευτέρα, με τα τεχνικά κλιμάκια, και συνεχίζονται σήμερα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Κίνδυνος γενικευμένης κατάρρευσης επιχειρήσεων και κατανάλωσης

H επιστολή τους προς την κυβέρνηση συνοδεύεται με δύο υπομνήματα, το πακέτο των μέτρων ταχείας απόδοσης που πρέπει να ληφθεί άμεσα και την καταγραφή των επιπτώσεων από τους τραπεζικούς περιορισμούς στις επιχειρήσεις, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε πτώση πωλήσεων από 30% έως 80% ανάλογα με τον κλάδο.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Επέστρεψε η απαισιοδοξία στους Ελληνες καταναλωτές

Ακόμη μια έρευνα έρχεται να αποτυπώσει τη ραγδαία κάμψη που σημείωσε η ψυχολογία των Ελλήνων καταναλωτών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, όταν η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας είχε "χτυπήσει κόκκινο" και όλοι αγωνιούσαν για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

ΕΙΑΣ: Φροντιστηριακά προγράμματα για τις εξετάσεις της ΤτΕ

Το ΕΙΑΣ πραγματοποιεί από το 2002 φροντιστηριακά προγράμματα για τις εξετάσεις των υποψηφίων για όλες τις κατηγορίες διαμεσολαβητών, με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας των εκπαιδευομένων του στις εξετάσεις.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ανάσα για τις επιχειρήσεις: Κάλυψη των επιταγών έως 30 Σεπτεμβρίου

 \
Mέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι επιχειρηματίες να καλύψουν τις επιταγές, τα γραμμάτια και τις συναλλαγματικές που εξέδωσαν και έληξαν στο διάστημα 20 Iουλίου με 31 Aυγούστου. Mε τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν την ένταξή τους στη "μαύρη λίστα" του "Tειρεσία".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ εξετάζουν οι γιατροί

Την επίσχεση της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα εξετάσουν οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ασφαλιστικό οργανισμό αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Οριο οι 300.000 ευρώ ανά τράπεζα για αγορές με κάρτες

Τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών αγορών - πληρωμών με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες ενέκρινε η Επιτροπή Εγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αναβολή των υποβιβασμών του δικτύου πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά ο σύλλογος των υπαλλήλων

Λόγω των οικονομικών συγκυριών και προβλημάτων στην γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, το πρώτο εξάμηνο του χρόνου , ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητά να αναβληθεί ο υποβιβασμός των δικτύων πωλήσεων της εταιρίας σχετικά με τους στόχους των πωλήσεων .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Νέα αγωγή στην Ρόδο κατά ασφαλιστικού σύμβουλου, ασφαλιστικής εταιρίας και εταιρίας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων

Ακόμη μια αγωγή σε βάρος ασφαλιστικού συμβούλου, που φέρεται να εξαπάτησε επενδυτές με εικονικά αμοιβαία κεφάλαια, υποβλήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου. Ενάγων είναι ένας κάτοικος της Ιαλυσού, που στρέφεται και κατά της ασφαλιστικής εταιρείας αλλά και της θυγατρικής της, που διαχειρίζεται τα αμοιβαία κεφάλαια.

Με την αγωγή, που υπέβαλε ο δικηγόρος του κ. Κ. Χαλκιάς, διεκδικεί ως χρηματική ικανοποίηση για θετική ζημία το ποσό των 274.100 ευρώ και για ηθική βλάβη το ποσό των 199.956,00 ευρώ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Βουτιά" καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο

Ο δείκτης στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά κατά 12 μονάδες, φτάνοντας τις 53, επιστρέφοντας με τον τρόπο αυτό στα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου του 2014. Οι μεγάλες ανησυχίες των πολιτών. 8 στους 10 αγωνίζονται σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

 
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων σε όλες τις διάρκειες.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο θα ανοίξει σήμερα από το 11,4%, ενώ το διετές ελληνικό ομόλογο εκκινεί από το 20,1%.
Διαβάστε αυτό το άρθρο: