Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αποχώρησαν από την Allianz οι κ.κ. Σ. Μελετίου και Δ. Μπάτρης

Αποχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες από την Allianz οι κ.κ. Σπύρος Μελετίου και Δημήτρης Μπάτρης, Διευθυντές Καταστημάτων Agency.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Για υπεξαίρεση χρημάτων από ασφαλιστικές εταιρείες κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές κύπριος επιχειρηματίας

 
Βαριές κατηγορίες προσάπτουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές σε Κύπριο επιχειρηματία που είχε εμπλακεί και σε υπόθεση που αφορούσε την πρώην ασφαλιστική εταιρία συμφερόντων Παύλου Ψωμιάδη Πρώτη Ασφαλιστική .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σταδιακή αύξηση ενδιάμεσων ορίων ηλικίας σύνταξης

 
Τη σταδιακή αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν πριν από το 62ο έτος προβλέπει διάταξη που καταρτίζεται στο υπουργείο Εργασίας
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ασφαλιστικό: Ποιες συντάξεις θα μειωθούν… στα σίγουρα

Απανωτές ήταν οι... ασφαλιστικές βόμβες που έριχναν τα μέλη της τρόικας κατά τις διήμερες, μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, στο Παρίσι.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Smartphones και tablets συμβάλλουν στην αύξηση των ηλεκτρονικών κουπονιών

Tην άνοδο των e-coupons προβλέπουν έρευνες τα επόμενα χρόνια. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας (mobile applications) στις ΗΠΑ που συνδέονται με τα ηλεκτρονικά κουπόνια αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλη δυναμική στο εγγύς μέλλον. Πάνω από το 50% των χρηστών του Internet μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρώσει μια συναλλαγή χρησιμοποιώντας ψηφιακό κουπόνι.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Μειωμένος κατά 12,5% ο χριστουγεννιάτικος προϋπολογισμός των Ελλήνων

 
Η οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να είναι ευάλωτη, με αργούς ρυθμούς βελτίωσης, ισχυρή φορολογική πίεση και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών υφίσταται μεγάλη πίεση
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Deloitte: Πολύ λιγότερο απαισιόδοξοι οι Έλληνες καταναλωτές για το 2015

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη 17η κατά σειρά έρευνα που πραγματοποιεί η εταιρεία και φέτος καλύπτει 17 ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ των οποίων για πέμπτη φορά φέτος και η Ελλάδα – καθώς και τη Νότια Αφρική.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Κάτω και από τα 70 δολάρια το πετρέλαιο

Κάτω από τα 70 δολάρια "κατρακύλησε" η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του πετρελαίου.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Συγκέντρωση τροφίμων για καταπολέμηση της φτώχειας

Σήμερα, οι Αθηναίοι σε κάθε γειτονιά, όπως ακριβώς οι Γάλλοι ή οι Ελβετοί, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την αλληλεγγύη πράξη.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι νέοι πιο "επιρρεπείς" στην ασφαλιστική απάτη

Νέοι και μάλιστα μέχρι 21 ετών είναι συνήθως οι ασφαλισμένοι που αποπειρώνται να αποσπάσουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες αποζημιώσεις με παραποιημένα ή ψευδή στοιχεία. Αυτό δείχνει έρευνα της VFM Services, η οποία δημοσιεύτηκε στους Insurance Times και είχε ως στόχο να καταγράψει τις τάσεις στην ασφαλιστική απάτη.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δωρεάν Προνόμια Υγείας μέσω της ΕUROMEDICA για τους Συνεργάτες της SOUTHEASTERN


logo

Τη συνεργασία της με τον Όμιλο EUROMEDICA ανακοινώνει η SOUTHEASTERN, εξασφαλίζοντας μοναδικές προσφορές στους συνεργάτες της.

Οι συνεργάτες της SOUTHEASTERN, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, θα μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους εντελώς δωρεάν, μοναδικά προνόμια στις πολυάριθμες ιατρικές μονάδες ΕUROMEDICA ανά την Ελλάδα.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τις οφειλές σε ΟΑΕΕ και ασφαλιστικά ταμεία Αυτοαπασχολούμενων

Μεταξύ άλλων προτείνουν ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία αυτοαπασχολούμενων μέχρι το 2017 , απαλλαγή από πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις από το 2010 έως το 2017 για οφειλές από εισφορές.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Kερδοφόρες και με αύξηση στα ίδια κεφάλαια κατά 31% οι ασφαλιστικές το 2013

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) πραγματοποίησε μελέτη των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που ήταν ενεργές το 2013 στην Ελλάδα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ο κατάλογος των υποψηφίων διαμεσολαβούντων στη Θεσσαλονίκη

Τον κατάλογο υποψηφίων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και οδηγίες για τις εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη, 06.12.2014 (Επίπεδο Α) και 07.12.2014 (Επίπεδο Β, Γ και Δ), δημοσίευσε η ΤτΕ.
Σχετικά με το επίπεδο Α:
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ποιοι κλάδοι "πρωτεύουν" στις οφειλές προς το ΙΚΑ

 
Ξενοδοχεία – εστιατόρια, επιχειρήσεις στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο και κατασκευές καταχτούν τις πρώτες θέσεις –μεταξύ 50 κλάδων της ελληνικής οικονομίας- στα "μητρώα" του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑ0), σύμφωνα με την 2η τριμηνιαία έκθεσή του.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας ασφαλιστικό και εργασιακά

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας στο Παρίσι.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η αβεβαιότητα πλήττει τις ασφάλειες

Διστακτικοί εμφανίζονται οι καταναλωτές στην αγορά ασφαλιστικών συμβολαίων, με μικρή εξαίρεση τα συμβόλαια Υγείας. Ο λόγος είναι κυρίως οικονομικός και επιτείνεται και από παράγοντες όπως η πολιτική αστάθεια, η εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και γενικά τις ρευστές και ασαφείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική πραγματικότητα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Μ. Αντωνάκη: Η αγορά έχει όλα τα εχέγγυα να αναλάβει συμπληρωματικό ρόλο στις συντάξεις

Στα προβλήματα και τις δυνατότητες της ασφαλιστικής αγοράς στον τομέα της σύνταξης αναφέρθηκε στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Οχι" σε αλλαγές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις

Εμείς κάνουμε μία διαπραγμάτευση. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μειώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, όχι για να κάνουμε τους τζάμπα μάγκες, αλλά γιατί το έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός και πρόσθεσε:
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2015

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2015, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία θα πληρωθούν φέτος νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ασπίς Capital: Οι αθέατες πτυχές ενός δικαστικού θρίλερ

Τις άγνωστες λεπτομέρειες ενός τετραετούς δικαστικού θρίλερ, αυτού της κατάρρευσης του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς που συμπαρέσυρε την θυγατρική εταιρεία Ασπίς Capital, αφήνοντας "ακάλυπτους" εκατοντάδες ομολογιούχους, αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr που έχει επεξεργαστεί τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Εξι στους δέκα χρωστούν έως 15.000 ευρώ στα Ταμεία

Σχεδόν 6 στους 10 οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία (124.754 σε σύνολο 220.615 που έχουν "μεταφερθεί" στο ΚΕΑΟ, ποσοστό 56,5%) μπορούν να ρυθμίσουν σε 100 δόσεις τις οφειλές τους. Αυτό προκύπτει από τον "χάρτη" των βεβαιωμένων χρεών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Εισπράξεις 10 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία σε 10 ημέρες

Δέκα εκατομμύρια ευρώ εισέπραξαν τα Ταμεία κατά τις 10 πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ),
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αφερέγγυα ασφάλιστρα στον κλάδο πυρός

Σε τιμολογιακούς διαξιφισμούς που ενέχουν τον κίνδυνο της κεφαλαιακής "εξόντωσης" επιδίδεται μερίδα ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο Πυρός, επιδιώκοντας την εξασφάλιση αυξημένων μεριδίων σε μια αγορά η οποία λόγω της ύφεσης έπαψε εδώ και καιρό να αναπτύσσεται.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Βρετανία .Απαγορεύουν την πληρωμή λύτρων από τις ασφαλιστικές για απαγωγές

 
Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν θα μπορούν να αποζημιώνουν θύματα απαγωγών για τα λύτρα που καταβάλουν στους απαγωγείς, σύμφωνα με νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, στα πλαίσια μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Προκαταβολή για το πετρέλαιο θέρμανσης σε 351.043 δικαιούχους

Πιστώνεται, από αύριο, στους λογαριασμούς 351.043 δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ, ως η πρώτη καταβολή για την εφετινή χειμερινή περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Απριλίου 2015.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

ΟΑΕΕ: Η προθεσμία για την πληρωμή εισφορών του 5ου διμήνου

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΕ τελευταία ημέρα για την εμπρόθεσμη πληρωμή του πέμπτου διμήνου 2014 είναι η Δευτέρα 01/12/2014.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Οι τέσσερις "βόμβες" που βάζει η τρόικα στις συντάξεις

Η μείωση των νέων -χορηγούμενων από την 1/1/2015- συντάξεων, ο περιορισμός όσων πρόωρων (πριν από το 62ο έτος) συνταξιοδοτήσεων δεν δικαιολογούνται, η κατάργηση των συντάξεων με 15 έτη ασφάλισης και του ΕΚΑΣ, όπως καταβάλλεται σήμερα, είναι τα τέσσερα "αγκάθια" της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Υπό ενιαία εκκαθάριση τίθενται από την ΤτΕ οι προβληματικές τράπεζες

Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε αναθέσει στην BlackRock τη μελέτη - ανάλυση του σχετικού ζητήματος, η οποία και εισηγήθηκε την ενοποίηση και κεντρική διαχείριση όλων των επιμέρους εκκαθαρίσεων, καθώς και τη θέσπιση χρονοδιαγραμμάτων και ποσοτικών στόχων για την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη μεγιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι δήθεν "σωτήρες" των Επιμελητηρίων αποκαλύφθηκαν

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι διανύουμε το κρισιμότερο διάστημα για το μέλλον των Επιμελητηρίων και του θεσμού. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας εγγραφής και συνδρομής στα Επιμελητήρια στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, αναμέναμε την πρότασή της και την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεών της ότι θα φέρει σχέδιο νόμου που θα στηρίζει τη λειτουργία του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Στην ασφάλιση της Νομικής Προστασίας καταφεύγουν μεσίτες και ιδιοκτήτες ενοικίασης ακινήτων

Η αύξηση των ανείσπρακτων ενοικίων ,λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγεί μεσίτες και ιδιοκτήτες ακινήτων στην ασφάλιση της νομικής προστασίας που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να μειώσουν το δικαστικό και νομικό κόστος στην διεκδίκηση των ανείσπρακτων ενοικίων και των εξώσεων.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ασφάλιση με νέο καθεστώς αδειοδοτήσεων για τις επιχειρήσεις

 
Ένα νέο πεδίο δράσης ανοίγει για τις ασφαλιστικές εταιρείες με την αλλαγή του πλαισίου αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σε επίσχεση από την 1 Δεκεμβρίου τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση από την προσεχή Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου προχωρούν τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά εργαστήρια αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους να πληρώνουν αυτοί το κόστος των εξετάσεων.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Alpha Bank: Θετικά σημάδια για την ελληνική οικονομία

Για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας το 2013 και 2014 που αντανακλάται στην επιστροφή της χώρας αλλά και των συστημικών της τραπεζών στις αγορές το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κάνει λόγο σε έκθεσή της για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας, η Alpha Bank.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

"Λουκέτο" σε Οικονομικά Επιμελητήρια - Οσα μείνουν θα δίνουν άδειες σε επιχειρήσεις και θα πιστοποιούν επαγγέλματα

Αδειοδοτήσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων και πιστοποιήσεις επαγγελμάτων θα γίνονται και από τα επιμελητήρια σηματοδοτώντας τη μελλοντική αποχώρηση του κράτους από αυτές τις διαδικασίες. με τις αρμοδιότητες αυτές να μεταφέρονται σταδιακά στα επιμελητήρια της χώρας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σε ρυθμό εξαγορών και συγχωνεύσεων κινούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες

 
Ο εγχώριος ιδιωτικός ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται μέσα στα σχέδια της τρόικας ως μέσο διευκόλυνσης και συμπλήρωσης της ανήμπορης κοινωνικής ασφάλισης ιδιαίτερα για τους νέους ασφαλισμένους. Οι Ελληνες και ξένοι CEO των ιδιωτικών και ξένων ασφαλιστικών ομίλων ήταν οι πρώτοι που είχαν έρθει σε επαφή με τους τροϊκανούς κατά την περίοδο (2010-2012)
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Στο τραπέζι 7 αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Επτά παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, στη βάση ανισοτήτων που έχουν ανιχνευτεί, υπάρχουν στο τραπέζι του σκληρού μπρα ντε φερ με τους δανειστές της χώρας, τόσο για την τρέχουσα διαπραγμάτευση, όσο και για την επόμενη μέρα της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πάνω από 7.000 οι αιτήσεις για το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα την πρώτη εβδομάδα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μέσα στο πλαίσιο του αρχικού σχεδιασμού συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.energo-eke.gr, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ασφαλιστικό: Εκρηκτικό μείγμα ελλειμμάτων και αλλαγών σε συντάξεις και παροχές

Με τα έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων να εκτοξεύονται στο 1,2 δις σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 τα ασφαλιστικά ταμεία οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι σε αυτά έρχονται αντιμέτωποι με την μειωμένη κρατική επιχορήγηση , και την μείωση συντάξεων και παροχών.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες από τους Ζημιωθέντες της Ασπίς

Συγκεντρώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες ο Σύλλογος Ζημιωθέντων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας"
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πως θα πάρουν ειδικό βοήθημα 1000 ευρώ οι πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες του ΟΓΑ

 Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 450πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Στις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και θα τους δοθεί τιμητικός έπαινος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Στη Διεύθυνση Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Μ. Τάτσης

 
Τη Διεύθυνση Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει αναλάβει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Μιχάλης Τάτσης, μετά από την αποχώρησή του από την International Life ως Senior Manager, General Agents & Brokers.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Οι 15 κορυφαίοι μεσίτες παγκοσμίως στις γενικές ασφαλίσεις

Τη λίστα με τους μεγαλύτερους 15 μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο δημοσίευσε η Finnacord. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, τα πρωτεία κατέχει η AONκαι εν συνεχεία ακολουθούν οι Marsh, Willis, Gallagher, WellsFargo, BB&T, HUB, JLTGroup, Lockton, GrasSavoye, USI Insurance, Brown & Brown, Aliant, Towergate, OAMPS.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Συνεργασία ΕΑΔΕ και ΕΙΑΣ για δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

 
Η ΕΑΔΕ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, προχώρησε σε συμφωνία με το ΕΙΑΣ στην παροχή ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των κατηγοριών της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

ΕΕΑ: Aθέμιτο κυνήγι πελατών από τις τράπεζες σε βάρος των διαμεσολαβούντων

Αν άμεσα δεν απαγορευτεί και κατασταλεί το αθέμιτο κυνήγι πελατών από τα όργανα των τραπεζών και κάποιων ασφαλιστικών εταιρειών, οι βλάβες που εγκυμονούν είναι τεράστιες
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Η αγορά στέλνει μήνυμα: "Βρείτε λύση τώρα για να λειτουργήσει η οικονομία"

Στην ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αναφέρονται παράγοντες της αγοράς με δηλώσεις τους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Κύπρος : Κοινή εποπτεία ασφαλιστικών εταιριών και συνταξιοδοτικών ταμείων

 
Την ενίσχυση και ενοποίηση της εποπτείας ασφαλιστικών εταιρειών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων κάτω από την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, ανακοίνωσε ο υπουργός Oικονομικών της Κύπρου κ. Γεωργιάδης
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Λύση για διετή εκκαθάριση της Ασπίς

Σε διαβούλευση με τον εκκαθαριστή του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου Ασπίς, βρίσκονται οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων, προκειμένου να επιτύχουν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο εκκαθάρισης του ομίλου, αλλά και την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Γυναίκα "δηλητήριο" κατηγορείται για το θάνατο επτά συζύγων για τις ασφάλειες ζωής !

Μια 67χρονη εκατομμυριούχος συνελήφθη την Τετάρτη στην Ιαπωνία μετά από υποψίες ότι δηλητηρίασε τον σύζυγό της με κυάνιο, όταν προέκυψε ότι οι προηγούμενοι έξι σύζυγοι είναι επίσης νεκροί.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Συνάντηση εργασίας της Εθνικής Ασφαλιστικής & του πρακτορειακού δικτύου

Συνάντηση εργασίας με τους κορυφαίους συνεργάτες του Πρακτορειακού Δικτύου είχε η Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία είχε την ευκαιρία ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου τόσο για τους σχεδιασμούς που στοχεύουν στην περαιτέρω διεύρυνση των εργασιών της μεγαλύτερης Εταιρίας του κλάδου, όσο και για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Eurobank: Η ανεργία υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνος για την οικονομία

Η ανεργία αποτελεί τον σημαντικότερο κίνδυνο για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Eurobank στο δελτίο της "7 ημέρες οικονομία", η οποία, όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι της τράπεζας, ανακάμπτει.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Κοντά στην κατάργηση το χαράτσι των 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ

 
Τελικά δεν απέδωσε έσοδα το περιβόητο χαράτσι των πέντε ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ, ένω ο εμπνευστής του πρώην υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης είχε προτείνει την επέκταση του και στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ (EΟΠΥΥ).
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Εκδόθηκαν 12.093 εντολές κατάσχεσης για οφειλές στο ΙΚΑ

Στις 12.093 έφτασαν οι κατασχέσεις για οφειλές προς το ΙΚΑ στο 11μηνο Νοεμβρίου '13 - Οκτωβρίου '14 και ο μόνος "δρόμος" για την αναστολή της εκτέλεσής τους είναι η ένταξη στη νέα ρύθμιση των 72 έως και 100 δόσεων.
Διαβάστε αυτό το άρθρο: