Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα Πάγκαλου στις ασφαλιστικές για συγχωνεύσεις

Πηγή: capital.gr
Μεγαλύτερη συγκέντρωση και στον ασφαλιστικό κλάδο φαίνεται ότι επιθυμεί η κυβέρνηση. 

Ο αντιπρόεδρός της, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας πριν από λίγο στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσία όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, προέτρεψε τις εταιρείες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές. 

«Δεν είναι καθόλου αναγκαίο στον κλάδο σας να επαναληφθούν εμπειρίες όπως η αποτυχία του deal Alpha Bank-ΕΤΕ», είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι το παραδοσιακό μοντέλο των οικογενειακών επιχειρήσεων δεν υπάρχει πια και έτσι «πρέπει να δοκιμάσετε νέες μορφές ανοίγματος της αγοράς και των κεφαλαίων». 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι η ιδιωτική ασφάλιση έχει λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση θα προσανατολιστεί πιθανότατα σε ένα τριμερές σύστημα το οποίο θα εξασφαλίζει ένα ποσοστό ικανής κάλυψης των αναγκών του ασφαλισμένου.

«Αυτό δεν θα αποτελεί οροφή για όλους», είπε ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι «από κει και πέρα πρέπει να αναλάβει έργο η ιδιωτική ασφάλιση για να εξασφαλίζει μεγαλύτερη σύνταξη για όποιον θέλει». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις περιπτώσεις ζευγαριών με δικό τους σπίτι και χωρίς παιδιά, τα οποία πιθανότατα να έχουν διαθέσιμο εισόδημα για να το διαθέσουν σε κάποιο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Κάλεσε μάλιστα τις ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση, υποστηρίζοντας ότι δεν μειονεκτούν σε σχέση με τις ξένες.


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο: