Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Εξετάσεις πιστοποίησης τραπεζικών υπαλλήλων

Στους 636 ανήλθαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι που συμμετείχαν στις τελευταίες εξετάσεις προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση που απαιτείται για να πωλούν ασφαλιστικά προγράμματα στα τραπεζικά καταστήματα.

Συνολικά είχαν δηλωθεί 718 άτομα και η αποχή ανήλθε σε 11,42% (82 άτομα). Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από 11 τράπεζες.

 
Οι εξετάσεις αυτές, αποτελούν μία ακόμα ένδειξη του ενδιαφέροντος από πλευράς τραπεζών για ενίσχυση των εσόδων τους μέσα από τη διάθεση ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Το bancassurance γενικότερα, έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά και ως δίκτυο διανομής, έχει μετατραπεί σε σημαντικό μοχλό ανάπτυξης εργασιών τόσο για τις τράπεζες, όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρίες. Ανάπτυξη, που οφείλεται κατ’ αρχήν στην αλλαγή στάσης των δύο πλευρών που διαπίστωσαν μέσα από την πορεία της αγοράς, ότι η συνεργασία στο κομμάτι των ασφαλειών, θα ήταν αμοιβαία επωφελής με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Υπάρχουν μάλιστα εκτιμήσεις – ενδεικτικές της πορείας των πραγμάτων -, που κάνουν λόγο, ότι το μερίδιο αγοράς του bancassurance, μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 50% με ορίζοντα πενταετίας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία εξεταστικά κέντρα: Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (Ε.Τ.Ι.) και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (Ε.Π.Ι.) Μακεδονίας. Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε σε 75,5% επί των συμμετεχόντων στην εξεταστική διαδικασία (480 άτομα) που θα μπορούν να παρέχουν πλέον υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα τραπεζικά καταστήματα.

Το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων είχε η Alpha Bank με 145 άτομα και ακολούθησαν η Αγροτική και Εθνική Τράπεζα με 129 και 84 άτομα, αντίστοιχα.

Την καλύτερη επίδοση όλων, είχε η κ. Ευθυμία Κωσταδήμα της Alpha Bank από τη Θεσσαλινική με βαθμολογία που άγγιξε το άριστα (96,5%).

Να σημειωθεί, ότι παρέχεται πλέον η δυνατότητα αιτήσεων επανεξέτασης των γραπτών με τις εξής προϋποθέσεις:

- Υποβολή αίτησης μέσα σε 10 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων.

- Αιτιολογία υποβολής της αίτησης επανεξέτασης γραπτού.

- Ρητή αναφορά του αιτούντα (στην αίτησή του) ότι  έχει διαβάσει τις πρότυπες απαντήσεις.

- Παράβολο (60) ευρώ στο λογαριασμό της ALPHA BANK 293002002002450, το οποίο θα επιστρέφεται σε περίπτωση δικαίωσης του αιτούντα.

Πηγή: Ιnsuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου